Specializare Inteligentă

ELABORAREA, IMPLEMENTAREA ȘI MONITORIZAREA STRATEGIEI REGIONALE DE SPECIALIZARE INTELIGENTĂ - RIS3 NORD-EST

Suntem inițiatorii primei strategii de specializare inteligentă din România –  RIS3 Nord-Est (2013), recunoscută de CDR Nord-Est, Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației și Comisia Europeană (și integrată în PDR Nord-Est) și coordonăm elaborarea acesteia împreună cu actori locali, publici și privați: companii, universități – centre de cercetare-dezvoltare, administrații publice și societate civilă.

Oferim servicii de asistență și consiliere promotorilor de proiecte inovative pentru identificarea celor mai potriviți parteneri și atragerea resurselor necesare implementării

Prin RIS3 Nord-Est coordonăm valorificarea avantajelor competitive
și a competențelor de cercetare și inovare în domeniile:

agro-alimentar & industria lemnului

energie

mediu

tehnologia informațiilor și comunicațiilor (TIC)

sănătate

textile

turism

S-AU ALOCAT 47,1 MILIOANE EUR DIN POR 2014-2020 Axa 1 PENTRU RIS3 NORD-EST

 

DESPRE INOVARE ÎN REGIUNEA NORD-EST

 • Consorțiul Regional de Inovare

  Consorțiul Regional de Inovare (CRI): este o structura consultativă, fără personalitate juridică, coordonată de către ADR, formată din reprezentanți ai mediului academic, de cercetare, întreprinderi inovative, autorități publice și societatea civilă, cu rol în avizarea și monitorizarea RIS3 Nord-Est, avizarea documentului cadru regional elaborat pentru programarea finanțării din Axa 1-Promovarea transferului tehnologic, Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, avizarea portofoliului de proiecte prioritare ale RIS3 Nord-Est, analiză și prioretizarea proiectelor destinate structurilor de inovare și transfer tehnologic, conform Axa 1, POR 2014-2020. Număr de membri titulari – 36.

  Comisia Consultativă Academică (CCA): structura consultativă, fără personalitate juridică, formată din reprezentanți ai mediului academic regional al cărui rol principal este să sprijine ADR în definirea, revizuirea și evaluarea RIS3 Nord-Est. Număr de membri titulari – nelimitat.

  Componență:

  // Consorțiul Regional de Inovare

  // Comisia Consultativă Academică

  Minute:

  // Minuta întâlnire CRI 03.06.2021  + Prezentare 03.06.2021

  // Minuta întâlnire CRI și CCA 18.09.2020  + Prezentare RIS3 Nord-Est 18.09.2020

  // Minuta întâlnire CRI 19.07.2018

  // Minuta întâlnire CCA 19.07.2018

  // Minuta întâlnire CRI16.11.2017 + Prezentare 16.11.2017

  // Minuta întâlnire CRI și CCA 28.04.2017

  // Minuta întâlnire CRI 28.03.2017

  // Minuta întâlnire CRI 28.02.2017

  // Minuta întâlnire CCA 21.02.2017

   

   

   

 • COOPERARE INTERNAȚIONALĂ PENTRU INOVARE în cadrul RIS3 NORD-EST

  08.09.2021 – COOPERARE INTERNATIONALA PENTRU INOVARE in cadrul RIS3 NORD EST

  Inovarea nu are alte frontiere decat cele ale cunoasterii. Retelele europene pun in miscare resurse si talente care pot fi accesate de catre tarile si regiunile membre, prin intermediul unor initiative cu o arie larga de adresabilitate.

  Pentru a afla mai multe despre aceste initiative, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est va invita pe data de 14 septembrie 2021, in intervalul 11:00 – 13:00, la o sesiune online de informare dedicata promotorilor regionali care doresc sa atraga resurse externe pentru dezvoltarea de proiecte inovative in domenii conexe Strategiei regionale de Cercetare si Inovare pentru Specializare Inteligenta Nord-Est.

  Vor fi prezentate retelele europene de profil cu care ADR Nord-Est colaboreaza (e.g. Platformele S3, comunitatile de cunoastere si inovare EIT, Vanguard Initiative, reteaua ERRIN, instrumentul de investitii interregionale i3) si modul in care cei interesati pot beneficia de aceste resurse, prin intermediul agentiei noastre.

  Pentru mai multe detalii, va invitam sa consultati agenda evenimentului.

  Pentru a participa, va invitam sa va inregistrati aici, pana pe data de 13 septembrie a.c., urmand ca datele de conexiune la platforma Zoom sa va fie transmise in timp util. 


  Actualizare 16.09.2021:

  Ne bucuram ca acest eveniment a trezit interesul promotorilor de idei inovative din regiunea noastra. Toate materialele prezentate in cadrul evenimentului pot fi consultate si aici:

  De asemenea, va punem la dispozitie o lista cu persoanele responsabile  de aceste initiative, din partea ADR Nord-Est, de, pe care le puteti contacta pentru detalii suplimentare.

  Totodata, pentru a putea veni in intampinarea nevoilor dumneavoastra cu informatii cat mai relevante si a va oferi un sprijin de real folos, va rugam sa ne oferiti mai multe detalii despre ceea ce va intereseaza referitor la acest tip de colaborari internationale, completand acest scurt formular.

 • Inițiativa CONNECT NORD-EST

  NOUTĂȚI

  25.02.2021 – Rezultatele apelului de constituire a portofoliului de proiecte aferent RIS3 Nord-Est

  ADR Nord-Est, în calitate de coordonator al RIS3 Nord-Est, a derulat, în perioada 4 septembrie – 14 decembrie 2020, un proces de identificare de proiecte inovative în domeniile de specializare inteligentă regionale, în vederea constituirii portofoliului de proiecte RIS3 Nord-Est.

  Apelul s-a încheiat cu 118 propuneri primite în termen (buget de 980,675 mil. euro), dovedind interesul și încrederea actorilor regionali în mecanismul transparent și profesionist propus de ADR Nord-Est.

  Propunerile de proiecte au fost analizate și evaluate de către experți ai ADR Nord-Est, rezultând un număr de 85 de propuneri admise și selectate în portofoliul de proiecte al Strategiei de Cercetare și Inovare pentru Specializare Inteligentă a Regiunii Nord-Est. Bugetul total al propunerilor admise este de 728,849 mil. euro.

  Propunerile de proiecte admise au vizat domeniile de specializare inteligentă TIC (30),  Sănătate (21), Agroalimentar și industria lemnului (15), Turism (8), Energie (6), Textile (4), Mediu (1), bugetul mediu pe proiect fiind de 8,574 mil. euro.

  Portofoliul de proiecte aferent RIS3 Nord-Est este compus din 63 de propuneri de proiecte cu activitate economică (generatoare de venituri) cu un buget ce reprezintă 61,38% din total și 22 de propuneri de proiecte pentru finanțarea publică a cercetării cu un buget ce reprezintă 38,62% din total.

  În ceea ce privește locația de implementare a proiectelor propuse, 54 sunt localizate în jud. Iași, în jud. Neamț și Suceava câte 8 proiecte, în  jud. Vaslui, Botoșani și Bacău câte 4 proiecte, iar 3 proiecte propun implementarea la nivel regional.

  Lista finală a proiectelor selectate pentru portofoliul RIS3 Nord-Est va fi transmisă spre avizare Consorțiului Regional de Inovare Nord-Est, precum și Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est.

  Mulțumim tuturor actorilor care contribuie la transformarea regiunii noastre prin specializare inteligentă.


  21.12.2020 Anunt privind perioada de evaluare pentru Fisele de proiect primite pentru Apelul de constituire a portofoliului de proiecte aferent RIS3 Nord-Est

  Având în vedere numărul mare de aplicații (88 propuneri de proiect din totalul de 118) primite în ultima zi a Apelului de constituire a portofoliului de proiecte aferent RIS3 Nord-Est, vă anunțăm că perioada de evaluare a acestora va necesita un interval mai mare de timp decat cel planificat inițial.

  Actualizări privind situația evaluarilor proiectelor vor fi publicate săptămânal.

  Facem un apel la dumneavoastră, la rabdare, înțelegere și bună colaborare!

  // Situație Portofoliu de proiecte aferent RIS3 Nord-Est (25.01.2021)

  ——————

  24.11.2020 – Prelungirea termenului de depunere a Fiselor de proiect in cadrul Apelului pentru constituirea portofoliului de proiecte aferent RIS3 Nord-Est

  Vă informăm că termenul de  depunere a propunerilor de proiecte de specializare inteligentă în cadrul Apelului pentru constituirea portofoliului de proiecte aferent RIS3 Nord-Est a fost prelungit până la data de 14 decembrie 2020.
  ——————
  04.09.2020 – Apel deschis pentru constituirea portofoliului de proiecte aferent RIS3 Nord-Est

  Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est lansează apelul deschis pentru constituirea portofoliului de proiecte aferent RIS3 Nord-Est. Scopul acestui apel este de a constitui un portofoliu de propuneri de proiecte prioritare în domeniile de specializare inteligentă ale Regiunii Nord-Est și de a le sprijini pentru a fi implementate cu succes în perioada de programare 2021-2027, prin Programul Operațional Regional Nord-Est 2021-2027, prin alte programe operaționale și fonduri publice disponibile la nivel național sau fonduri gestionate direct de Comisia Europeană, care sprijină dezvoltarea inovativă.

  Context

  Cu sprijinul reprezentanților mediului de afaceri, universităților, centrelor de cercetare, organizațiilor non-guvernamentale și entităților administrative teritoriale, în anul 2020, ADR Nord-Est a derulat cea de-a treia ediție a procesului de descoperire antreprenorială în Regiunea Nord-Est. Acest dialog structurat, a oferit participanților posibilitatea să evalueze provocările care împiedică dezvoltarea economică inovativă și să identifice oportunitățile ce pot contribui la valorificarea competențelor și avantajelor competitive pentru inducerea procesului de transformare economică. Astfel, au fost identificate oportunitati pentru specializarea Regiunii Nord-Est în următoarele domenii:

  // Agro-alimentar & industria lemnului

  // Energie

  // Mediu

  // TIC

  // Sănătate

  // Textile

  // Turism

  Strategia de Specializare Inteligentă a Regiunii Nord-Est are ca scop stabilirea domeniilor în care se vor focusa investițiile aferente Obiectivului de Politică 1 al politicii de coeziune “O Europă mai inteligentă”, fiind corelată cu Strategia Națională de Cercetare, Inovare și Specializare inteligentă (SNCDISI) 2021-2027. Pentru operaționalizarea strategiei este necesară implementarea unor proiecte (de investiții, dezvoltare de competențe, cercetare-dezvoltare-inovare, transfer tehnologic sau cooperare/asociere) ale căror beneficii să se reflecte în îmbunătățirea calității vieții în comunitățile regiunii.

  După consultarea documentelor de mai jos, veți obține informații despre: Cine poate transmite o fișă de proiect pentru acest apel? Ce propuneri de proiect pot fi transmise? Care sunt domeniile vizate de acest apel? Cum se va desfășura procesul de evaluare și selectare a propunerilor de proiect? Care este calendarul estimativ?

  Vă invităm să transmiteți pe adresa de email adrnordest@adrnordest.ro o propunere de proiect de specializare inteligentă, completând „Fișa de proiect” până la data de 14 decembrie 2020. Eventualele întrebări și solicitări de clarificări vor fi transmise la adresa de email info@adrnordest.ro.

  Toate fișele de proiect depuse până la data de 14 decembrie 2020 vor parcurge o etapă de selecție, conform Grilei de evaluare. Fișele de proiect selectate vor fi analizate de către experți din cadrul ADR Nord-Est, în vederea identificării de potențiale surse de finanțare, în funcție de specificul ideii propuse. Validarea portofoliului de proiecte RIS3 Nord-Est se va realiza în decembrie 2020.

  Documente atasate:

  // Informatii apel proiecte strategice PDL 2020

  // Anexa 1 – Rezultate Connect Nord-Est (revizia 1 28.09.2020)

  // Anexa 2 – Fisa de proiect

  // Formular_Buget_proiect RIS3

  // Anexa 3 – Grila de evaluare

  // [NOU!] Intrebari frecvente

   

  13.10.2020 – Sesiune de informare si clarificari cu privire la apelul pentru constituirea portofoliului de proiecte de inovare aferent domeniilor de specializare inteligenta RIS3 Nord-Est

  In data de 20 octombrie 2020, in intervalul orar 13:00 – 14:30, va avea loc o sesiune de informare si clarificari cu privire la apelul pentru constituirea portofoliului de proiecte de inovare aferent domeniilor de specializare inteligenta RIS3 Nord-Est.

  In cadrul acestei sesiuni veti putea afla:

  // Informatii suplimentare despre scopul acestui apel;

  // Modul de completare a fisei de proiect si principalele categorii de informatii vizate;

  De asemenea, va avea loc o sesiune de intrebari si raspunsuri in cadrul careia veti avea posibilitatea de a solicita clarificari suplimentare de la expertii ADR Nord-Est

  Cu acest prilej, vor fi furnizate informatii suplimentare si despre apelul care va fi lansat in curand, cu privire la finantarea elaborarii documentatiilor tehnice pentru proiecte de infrastructura in domeniul specializarii inteligente, in conformitate cu prevederile OUG 88/2020.

  Evenimentul va avea loc pe platforma Zoom. Pentru participare, va rugam sa completati formularul de inscriere pana in preziua evenimentului, pentru a putea primi coordonatele de acces.

  27.07.2020 – Rezultatele focus-grupurilor EDP 2020

  A treia editie a evenimentelor regionale de descoperire antreprenoriala Connect Nord-Est s-a incheiat cu o serie de focus-grupuri EDP organizate in perioada 16 iunie – 2 iulie 2020, in cele 7 sectoare prioritare RIS3 Nord-Est (ed. 2020).

  Pentru fiecare sector au fost validate, in maniera interactiva:
  –    nisele de specializare (si exemple de sub-nise);
  –    viziunea si obiectivele de dezvoltare pe termen mediu si lung;
  –    masurile prioritare de interventie si investitie, precum si potentialele surse de finantare.

  Mai multe detalii despre rezultatele focus-grupurilor EDP 2020 sunt prezentate in raportul de mai jos.

  Asteptam cu interes opiniile si sugestiile dumneavoastra cu privire la rezultatele acestui demers consultativ,  pana pe data de 30 iulie 2020, la adresa: agatha.filimon@adrnordest.ro.

  // Raport asupra etapei II de consultare online – Focus Grupuri de Descoperire Antreprenoriala (EDP)

  12.06.2020 – O noua serie de focus-grupuri EDP sectoriale

  A treia editie a evenimentelor de descoperire antreprenoriala Connect-Nord-Est continua cu o noua serie de focus-grupuri EDP sectoriale, organizate de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, in perioada 16 – 30 iunie 2020.

  Recent incheiatele consultari pentru (re)validarea sectoarelor si niselor de specializare inteligenta a regiunii au condus la o reconfigurare a prioritatilor de investitie din cadrul RIS3 Nord-Est, care a fost supusa dezbaterii publice, in perioada 26 mai – 04 iunie. Rezultatele dezbaterii publice pot fi gasite aici.

  In spiritul misiunii ADR Nord-Est, de a incuraja noi cai de dezvoltare economica sustenabila, va invitam sa descoperim impreuna provocari, solutii inovative actuale si modalitati inedite de a le pune in practica in urmatoarele sectoare prioritare:

  // Sector Energie – 16 iunie, orele 13:00 – 14:30

  // Sector Textile – 18 iunie, orele 13:00 – 14:30

  // Sector Agro-alimentar – 19 iunie, orele 13:00 – 14:30

  // Sector Sanatate – 23 iunie, orele 13:00 – 14:30

  // Sector Mediu – 24 iunie, orele 13:00 – 14:30

  // Sector Tehnologia Informatiilor si Comunicatiilor – 30 iunie, orele 13:00 – 14:30

  // Sector Turism – 2 iulie, orele 11:00 – 12:30

  Pentru fiecare sector, vom dezbate:

  // Noile prioritati de investitie pentru inovare;

  // Masurile de interventie prevazute de RIS3 Nord-Est;

  // Avantajele si provocarile sectoriale, precum si orizontul catre care ne indreptam (exercitiu interactiv);

  Modul in care pot fi solutionate prin inovare provocarile din sector (exercitiu interactiv).

  Toate evenimentele vor avea loc online. Pentru participare la focus-grupurile EDP, va rugam sa completati formularul de inscriere, pana in preziua evenimentului (la ora 19:00). Pentru participare la focus-grupul  EDP pentru sectorul Turism, va rugam sa completati acest formular de inscriere, pana in preziua evenimentului (la ora 19:00).

  Pentru detalii suplimentare, ne puteti contacta la adresa agatha.filimon@adrnordest.ro

  // Agenda Focus Grup
  // Nise de specializare sector ENERGIE si exemple de sub-nise
  // Nise de specializare sector TEXTILE si exemple de sub-nise
  // Nise de specializare sector AGRO ALIMENTAR si INDUSTRIA LEMNULUI si exemple de sub-nise// Nise de specializare sector SANATATE si exemple de sub-nise// Nise de specializare sector MEDIU si exemple de sub-nise// Nise de specializare sector TEHNOLOGIA INFORMATIILOR SI COMUNICATIILOR si exemple de sub-nise
  // Matrice TOWS
  // Prioritati si masuri de interventie RIS3 Nord-Est (sumar)
  // Prioritati si masuri de interventie RIS3 Nord-Est 2020 (integral)

   

  26.05.2020 – Decide acum finantarile de maine! Fii activ in comunitatea inovatorilor din Regiunea Nord-Est!

  Urmare a unei ample consultari de descoperire antreprenoriala (EDP) derulate la nivel regional, supunem dezbaterii publice noile prioritati de investitie pentru inovare prin specializare inteligenta, cu incepere din 2021.

  Consultarea a fost organizata online, in perioada martie – mai 2020, de catre ADR Nord-Est, si a vizat sectoarele prioritare RIS3 Nord-EstAgro-alimentar, Textile & Materiale Avansate, Biotehnologii, Energie & Mediu, Tehnologia Informatiilor si a Comunicatiilor. In curand, va avea loc si consultarea pentru sectorul Turism pentru stil de viata sanatos . Au participat: centre de cercetare si companii reprezentative pentru ecosistemul regional de inovare, precum si entitati publice si de suport.

  Odata cu analizarea si re-validarea niselor de specializare din sectoarele prioritare RIS3 din perioada 2016-2017, participantii au putut propune si nise noi, aliniate atat trendurilor internationale din domeniu, cat si nevoilor de dezvoltare durabila a regiunii.

  Prin integrarea celor peste 180 de raspunsuri, din care 69 insotite de propuneri de nise noi, s-a efectuat o reconfigurare a prioritatilor sectoriala RIS3 Nord-Est care, odata validata, va ghida investitiile regionale pentru inovare, cu incepere din anul 2021.

  Va invitam sa consultati aceasta propunere de reconfigurare [Connect Nord-Est 2020 – Propunere de reconfigurare] si sa ne transmiteti opinia dumneavoastra, pana pe data de 4 iunie 2020, la adresa agatha.filimon@adrnordest.ro.

  Un raport detaliat al acestui demers consultativ si analitic puteti gasi aici [Raport Connect Nord-Est]

  Documente atasate

  // Connect Nord-Est 2020 – Propunere de reconfigurare
  // Raport Connect Nord-Est

 • Programul de Asistență Tehnică Banca Mondială

  Programul de Asistență Tehnică, oferit de Reprezentanta Băncii Mondiale în România, în Regiunea Nord-Est, numit în continuare WBG TA, este o consecință a Inițiativei „Regiuni Rămase în Urmă” și are la baza un acord de finanțare semnat între WBG (World Bank Group) și DG Regio.

  Obiectivul general al programului WBG TA este de creștere a capacității de inovare prin dezvoltarea și testarea a trei programe de asistență implementate în regiunile Nord-Vest și Nord-Est și a unui program național, inclusiv a mecanismelor de monitorizare și evaluare. Aceste programe se adresează în mod direct generatorilor de cunoaștere din regiune (cercetători, universități, inovatori) cu scopul de a crea punți între aceștia și entitățile capabile să absoarbă cunoașterea(companii, antreprenori) și să o transforme în produse și servicii cerute de piață. Accentul se va pune pe crearea condițiilor-cadru favorabile și dezvoltarea capacității administrative a structurilor de stimulare a colaborării și transferului de tehnologie.

  WBG TA a fost lansat oficial în septembrie 2018 și se va desfășura pe durata a 24 de luni.

  Obiectiv: Sprijinirea eforturilor Comisiei Europene de a dezvolta capacitatea instituțională în regiunile din România, pentru a crea și implementa programe de inovare regională pe baza practicilor internaționale
  Programul de Valorificare a Rezultatelor Cercetării (RVP)

  – Obiectiv: Asistență tehnică pentru sprijinirea directă și indirectă a comercializării proiectelor de cercetare

  – Beneficiari: Echipele de cercetare selectate, TTO selectate din Regiunile Nord-Est și Nord-Vest

  Programul Contract Stucturat pentru Cercetare (SCRP)

  – Obiectiv: Asistență tehnică pentru utilizarea infrastructurii de cercetare și a resursei umane în vederea creării unui flux suplimentar de venituri din sectorul privat pentru universități și alte structuri publice de cercetare

  – Beneficiari: Departamente de cercetare selectate, TTO selectate din Regiunile Nord-Est și Nord-Vest

  Programul Proof of Concept (PoCP)

  – Obiectiv: Asistență tehnică pentru crerea și implementarea de unei scheme de granturi pentru inovare în fazele incipiente de dezvoltare a produselor și proceselor. Creșterea capacității ADR pentru conceperea unor mecanisme de finanțare care să mărească infuzia de proiecte inovatoare

  – Beneficiari: Startup-uri, IMM, ADR la nivel național

  Programul de Constituire Instituțională a Transferului de Tehnologie (TTIBP)

  – Obiectiv: Creșterea capacității TTO-urilor, sau a altor structuri similare, pentru definirea și implementarea politicilor de proprietate intelectuală astfel încât să poate derula tranzacții comerciale cu terți

  – Beneficiari: TTO sau departamente din cadrul structurilor publice de cercetare cu funcții similare TTO-urilor selectate din Regiunile Nord-Est și Nord-Vest

  Programul de Valorificare a Rezultatelor Cercetării / Research Valorization Program (RVP) se adresează organizațiilor publice de cercetare și are menirea de a sprijini echipe de cercetare în vederea valorificării potențialului de comercializare a rezultatelor cercetărilor efecuate.

  Programul Contract Stucturat pentru Cercetare / Structured Contract Research Program (SCRP) sprijină organizațiile publice de cercetare și promovează colaborarea cu industria prin utilizarea infrastructurii existente de cercetare (active fizice și resursă umană) pentru diverse cercetări și teste în beneficiul firmelor.

  Programul de Constituire Instituțională a Transferului de Tehnologie / Technology Transfer Instituțional Building Program (TTIBP) dezvoltă capacitatea centrelor de transfer tehnologic / technology transfer offices (TTO) prin evaluarea aspectelor de Proprietate Intelectuală în contextul operațiunilor TTO(1), prin evaluarea modelelor organizaționale ale TTO (2) și instruirea personalului TTO pentru a defini și implementa politici pentru drepturile de proprietate intelectuală și pentru a încheia contracte cu terți.

  Programul Proof of Concept (PoCP) sprijină inovarea în fazele incipiente de dezvoltare a produselor și proceselor noi, la nivelul firmelor (start-up, IMM). Totodată sprijină autoritățile de gestiune (AM și OI) în crearea unui program de finanțare dedicat PoCP pentru toate cele 8 regiuni de dezvoltare, că parte a Programului Operațional Regional (POR).

 • Programul de valorificare a rezultatelor cercetării (RVP 2.0)

  Programul de Valorificare a Rezultatelor Cercetării (RVP 2.0)

  ! Perioada de aplicare s-a încheiat. Acest apel nu mai este deschis.

   

   

 • Axa 1 - Programul Operațional Regional 2014-2020

  Programul Operațional Regional 2014-2020 prin intermediul axei prioritare 1 – promovarea transferului tehnologic va finanța următoarele activități:

  // crearea și dezvoltarea infrastructurilor de inovare și transfer tehnologic (ITT), inclusiv parcuri științifice și tehnologice, respectiv construcția, modernizarea, extinderea și dotarea cu echipamente  și software necesare;

  // achiziționarea de servicii tehnologice specifice, inclusiv consultanță specializată în afaceri;

  // investiții pentru IMM-uri pentru implementarea unui rezultat al cercetării – inovării în parteneriat cu un ITT.

  Beneficiarii acestei axe prioritare sunt:

  // Infrastructura de inovare și transfer tehnologic acreditate conform legislației în vigoare

  // Parcuri științifice și tehnologice acreditate conform legislației în vigoare

  // IMM în parteneriat cu ITT

  Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) are rolul de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Regional 2014-2020, iar Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est este Organism Intermediar (OI) pentru implementarea Axei Prioritare 1 a POR în Regiunea Nord-Est.

  DOCUMENTE RELEVANTE:

  // Document Cadru Regional pentru Strategia pentru Cercetare și Inovare Regională prin Specializare Inteligență NORD-EST [versiune finală]

  // Anexe Document Cadru Regional [versiune finală]

  // Lista scrisorilor de intenție din portofoliul Regiunii Nord-Est înaintate în vederea depunerii de proiecte în cadrul Axei 1 POR 2014-2020, Operațiunile A și B  [martie 2017]

  // Strategia pentru Cercetare și Inovare Regională prin Specializare Inteligență RIS3 NORD-EST [versiune finală – decembrie 2017]

  // ANEXE – Strategia pentru Cercetare și Inovare Regională prin Specializare Inteligență RIS3 NORD-EST [versiune finală – decembrie 2017]

  // Lista entităților de transfer tehnologic acreditate provizoriu [ianuarie 2018]

  // Raport asupra ofertei transfer tehnologic din cadrul instituțiilor de învățământ superior și cercetare din Regiunea Nord-Est

  // Studiu pentru evaluarea cererii și ofertei de servicii de transfer tehnologic în Regiunea Nord-Est

  // Raport de analiză privind nevoile și oferta pentru serviciile de inovare și transfer de tehnologie pentru companiile din regiunea de Nord-Est a României [engleză] [Author: Dr. Jonathan Loeffler] [Version 2 – 01.12.2017]

  LEGĂTURI UTILE:

  Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul POR 2014-2020, Axa 1 „Promovarea transferului tehnologic”, Prioritatea de investiții 1.1:
  // – Operațiunea A Sprijinirea entităților de inovare și transfer tehnologic
  // – Operațiunea B – Sprijinirea parcurilor științifice și tehnologice (PST)
  // – Operațiunea C – Investiții pentru IMM-uri pentru implementarea unui rezultat al cercetării – inovării în parteneriat cu un ITT