Promovăm oportunitățile investiționale din Regiunea Nord-Est și atragem investiții străine directe care pot contribui la o dezvoltare sustenabilă a economiei regionale

Analiză climat investițional
Mapare oportunități investiționale
Dezvoltare relații strategice
Promovare potențial regional

Invest North-East este punct regional de contact pentru investitorii străini, ce asistă și consiliază companiile internaționale în vederea implementării proiectelor investiționale în Regiunea Nord-Est. Investițiile străine directe oferă o serie de avantaje pentru Regiunea Nord-Est, cum ar fi refacerea și restructurarea economiei prin introducerea tehnologiei de vârf și a managementului modern, sporirea producției și a calității produselor în concordanță cu standardele din țările europene avansate din punct de vedere economic, crearea de noi locuri de muncă, accesul la noi piețe sau stimularea întreprinzătorilor locali și a concurenței.

10 milioane de EUR atrași în Regiunea Nord-Est

O companie turcească va construi la Iaşi o fabrică de componente auto, un proiect de tip greenfield, cu o investiţie de 10 milioane de euro. Noua unitate va produce subcomponente ce se integrează în injectoare diesel şi de benzină. Proiectul prevede realizarea unei hale de producţie de 10.000 de metri pătraţi, pe o suprafaţă totală de 5 hectare, ceea ce va permite o extindere ulterioară a investiţiei. Pentru etapa a doua, compania doreşte să investească în producţia de pompe auto de diverse tipuri. Investiţia din regiunea de Nord-Est va aduce 250 de noi locuri de muncă şi dezvoltarea pe orizontală a economiei locale.

Mai multe informații pe