NOUTĂȚI RIS3

Proiectul AI REDGIO 5.0: povești de succes din Regiunea de Nord-Est în domeniile de specializare inteligentă

Continuăm seria “Poveștilor de Succes” din domeniile de specializare inteligentă, aducând în atenția dumneavoastră proiectul AI REDGIO 5.0 – Regions and (E)DIHs alliance for AI-at-the-Edge adoption by European Industry 5.0 Manufacturing SMEs, finanțat în cadrul programului Orizont Europa și derulat de un consorțiu de 43 parteneri din 18 țări, printre care Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) și Katty Fashion SRL, parteneri din Regiunea Nord-Est.

Scopul proiectului AI REDGIO 5.0 este de a promova adoptarea tehnologiilor de Inteligență Artificială (AI) și Edge Computing în sectorul de producție, în special în întreprinderile mici și mijlocii (IMM-uri), prin crearea de alianțe între autoritățile regionale și Digital Innovation Hubs (DIHs) pentru a sprijini dezvoltarea și implementarea soluțiilor AI la capătul liniei de producție.

Katty Fashion SRL (KF) va realiza un experiment în cadrul căruia va testa prototipul de sistem de detectare a defectelor produsului, dezvoltat de TUIAȘI în timpul proiectului și care integrează tehnologia AI-at-the-edge. Instalarea sistemului cu conectivitate la rețea locală va fi configurată în zona de producție QA (Control Calitate) a KF.

Descarcă
rezumat proiect
newsletter dedicat proiect