NOUTĂȚI SLIDER

Rubik Garage, acceleratorul pentru startup-uri early-stage din CEE & SEE, a deschis înscrierile

Rubik Garage, programul de accelerare, mentorat și atragere de investiții, organizat de Rubik Hub, a lansat înscrierile. El se adresează startup-urilor cu un produs inovator și o echipă experimentată din Europa Centrală și de Sud-Est, cu un produs minim viabil, cu potențial de scalare care își doresc să ajungă la primul client plătitor sau să obțină o rundă de investiție.


Ediția din 2022 se desfășoară împreună cu partenerii strategici ROCA X și SeedBlink din România, Global Kinetics din Silicon Valley, SUA, și Startup Wise Guys din Estonia.

Programul este împărțit în 3 faze, fondatorii fiind selectați pentru participarea la fiecare fază în funcție de evoluția lor:

  1. Accelerator – 18 mai – 22 iulie, timp în care fondatorii participă la peste 60 de ore de workshopuri practice cu experți și sesiuni de feedback 1:1 de la mentori și investitori – toate cu scopul de a accelera dezvoltarea startup-ului în ariile esențiale. Aceste workshopuri sunt construite în funcție de nevoile fondatorilor și ating o varietate de subiecte vitale pentru un startup de succes, inclusiv: cum să dezvolți modele de afacere sustenabile, cum să dezvolți strategii de vânzări, pricing și lansare în piață și cum să creezi un flow de operațiuni scalabil. Pe lângă acestea, fondatorii primesc sfaturi și învață strategii despre obținerea unei investiții direct de la experții și investitorii din comunitate.
  2. Demo Day – fondatorii își prezintă startupurile în fața a peste 100 de investitori, fonduri de investiții, parteneri și mentori.
  3. Internaționalizare și investiții – fondatorii se pregătesc pentru ridicarea unei runde de investiții și scalare internațională. În acest sens, startup-urile care vor progresa cel mai mult vor primi un pachet de beneficii pentru a-i sprijini să scaleze în piețe noi. Acesta cuprinde accesul gratuit la o conferință de startup-uri internațională, un stand de prezentare pentru o expunere mai mare și o călătorie de o săptămână în ecosistemul din piața vizată.


Rubik Garage
oferă următoarele avantaje fondatorilor selectați:

  • O valoare de peste 100.000 euro în suport personalizat, acces la resurse și comunitate, prezență internațională, granturi, premii, investiții și alte beneficii;
  • Peste 60 de ore de workshop-uri live, interactive și practice, în format hibrid, toate în limba engleză;
  • Sesiuni live de întâlnire cu investitori și feedback 1:1 pe prezentări, înainte de Demo Day;
  • Acces la o comunitate de peste 150 de mentori, fondatori și experți de la peste 40 startupuri, inclusiv 4 unicorni: UiPath, Branch, Front, Deel;
  • Know-how-ul colectiv și accesul la comunitățile de investitori a 5 acceleratoare din Europa, SUA și România;
  • Pachet de internaționalizare: imersiune în ecosistemul internațional de startup, participarea la conferințe internaționale de profil cu stand de prezentare.
  • Programul este gratuit și equity-free, dar este necesară implicarea totală a fondatorilor selectați în fiecare fază a programului.

Prin Rubik Garage 2022 ne propunem să construim contextul potrivit în care fondatorii de startupuri cu potențial să poată crește în România, să aibă acces la cei mai buni mentori și experți și să le oferim încredere alături de o comunitate dinamică și activă cu scopul de a-i sprijini să scaleze la nivel internațional. Știm de ce eșuează majoritatea startup-urilor în stadiu early-stage și vrem să prevenim și să găsim soluții potrivite pentru a le maximiza șansele. Nu sunt rețete aplicabile la modul general, dar sunt indicatori ușor de analizat care să simplifice călătoria unui fondator. Cred că ideea nu este importantă dacă nu vine cu o soluție la o problemă reală și nu știi sau nu ești persoana potrivită care să o transforme în realitate. Accesul la finanțare și resurse devine foarte simplu pentru fondatorii cu mentalitate bună, de creștere, cu execuție continuă, cu pasiune și cu motivație sănătoasă”, spune Valentin Iulian Țoc, manager Accelerator Rubik Garage.

Înscrierile pot fi făcute până pe 1 mai 2022, la ora 23:59. Selecția startup-urilor acceptate în accelerator va fi anunțată până pe 6 mai. Ea va fi făcută de o echipă de jurați din Rubik Hub, ADR Nord-Est și de la partenerii strategici ROCA X și SeedBlink din România, Global Kinetics din Silicon Valley, SUA, și Startup Wise Guys din Estonia.