NOUTĂȚI SLIDER

Gala Turismului „Descoperă Nord-Est”: un eveniment regional, devenit tradiție

A fost o onoare să vă fim ghizi într-o destinație de suflet, o regiune cu un patrimoniu natural și cultural complex, demn de a fi apreciat, explorat și promovat, la Gala Turismului „Descoperă Nord-Est”, eveniment desfășurat în perioada 22 – 24 septembrie 2022, la Gura Humorului și de-a lungul unui circuit turistic prin județele Suceava și Neamț.

Galerie foto

La cea de-a VII-a ediție a acestui eveniment de marcă pentru industria turismului, am parcurs împreună un periplu vizual prin județele Regiunii Nord-Est, în timpul Galei, din data de 22 septembrie, urmat de un circuit turistic prin județele Suceava și Neamț. Am cunoscut și promovat, astfel, locuri memorabile, tradiții, gastronomie, veritabili ambasadori locali și antreprenori vizionari.

Acum șapte ani, Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est a pornit proiectul Descoperă Nord-Est, o inițiativă ambițioasă de a crea o platformă regională, un cadru de lucru și conexiune, dedicat unui sector cheie pentru economia și prestigiul Regiunii Nord-Est România – sectorul turismului. Această platformă regională s-a concretizat în Gala Turismului Descoperă Nord-Est, un eveniment regional, devenit tradiție.

Denumirea Descoperă Nord-Est exprimă o invitație simplă, din ce în ce mai greu de refuzat, pe măsură ce regiunea noastră crește, pe plan economic și cultural, devenind o destinație atractivă pentru turiști din România și de pe mapamond.

Proiectul Descoperă Nord-Est este o invitație adresată actorilor-cheie în managementul și promovarea turistică a regiunii de a colabora și a se potența reciproc pentru a crea un marketing regional, integrat și strategic al unei destinații turistice competitive la nivel mondial.

Pe parcursul edițiilor anterioare ale Galei Turismului, am clădit o comunitate regională, care crește de la an, la an, dedicată perfecționării permanente, prin contribuția unor lectori de marcă din domeniu, prin promovarea unor studii de caz și analiza a numeroase exemple de bună practică din România și din afară, prin organizarea unor ateliere și grupuri de lucru focusate pe teme pivot în turism.

Am urmărit, cu fiecare ediție, să punem în valoare ce avem noi mai bun ca regiune și să stimulăm cunoașterea și aprecierea pentru atuurile proprii. Toate acestea pornesc din convingerea că fiecare părticică a acestei regiuni, fiecare brand de zonă sau ținut este un ambasador, dar numai împreună putem deveni o destinație puternică.

Sperăm că experiența oferită de Gala Turismului „Descoperă Nord-Est” 2022 v-a convins de valoarea inestimabilă a acestei destinații și a reprezentat doar începutul călătoriei pe meleagurile Regiunii Nord-Est România.

Noi, cei care am pus la cale acest periplu turistic, organizatorul –  Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, împreună cu partenerul principal, Consiliul Județean Suceava și partenerii, Asociația Țara Dornelor, Asociația Ținutul Zimbrului, Asociația Valea Bistriței și Asociația Culturală Euro-Est Alternativ, vă mulțumim și vă așteptăm să reveniți!