COMUNICATE DE PRESĂ NOUTĂȚI

Ecosistemul de startup românesc este invitat la cea de-a doua ediție a Conferinței ROStartup

Pe 23 noiembrie, inițiativa ROStartup organizează cea de-a doua ediție a conferinței anuale, care aduce împreună cei mai importanți actori din ecosistemul de startup românesc. Evenimentul va avea loc în București, la clubul Boa, începând cu ora 08:30. Biletele sunt disponibile aici: https://unde.io/event/219 

Conferința ROStartup este dedicată antreprenorilor, investitorilor, companiilor mari, comunităților de startup, autorităților guvernamentale, celor din sfera academică și tuturor celor care sunt interesați de antreprenoriat și startupuri. Participanții vor avea oportunitatea să-și împărtășească din poveștile de succes, să găsească împreună soluții sustenabile și eficiente pentru viitor, precum și să pună bazele unor noi colaborări. 

„Conferința precedentă a fost un succes și o confirmare pentru noi că suntem pe un drum bun, că acest drum a fost căutat de mulți români, creativi, dornici și capabili să schimbe lumea. Împreună, motivația noastră de a restarta România Inovatoare s-a întărit. Suntem inițiatori și parte din această comunitate, care printr-un un efort susținut de analiză obiectivă, de schimb de bune practici și de învățare permanentă, gândește global și acționează cu entuziasm și determinare pentru a pune pe harta lumii ecosistemul de startup românesc”, a declarat Vasile Asandei – Director General ADR Nord-Est.

În prima parte a zilei, vor urca pe scenă nume reprezentative, precum Camelia Drăgoi (Fondul European de Investiții), Christopher Haley (Startup Genome), Alina Irma Orban (Microsoft), Jade Salhab și Lucaz Marc (Banca Mondială), Vasile Asandei (ADR Nord-Est) și Vlad Gliga (Rubik Hub).

În cea de-a doua parte a zilei, participanții vor avea ocazia să se implice activ în patru mese de lucru, care abordează tematici importante. Cele patru tematici sunt: Dezvoltarea unui context favorabil pentru stimularea investițiilor private; Politici publice pentru susținerea startupurilor și transferului de tehnologie; Expunerea la nivel internațional și crearea de parteneriate strategice; Consolidarea relațiilor dintre dintre mediul academic și cel antreprenorial. Publicul are posibilitatea de a se alătura oricărui grup de lucru.

Ediția de anul acesta este susținută de partenerii strategici – Comisia Europeană, Banca Mondială, Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, și de sponsorii – Orange, BRD, Microsoft și Innovation Labs.

Mai multe detalii despre agenda conferinței puteți găsi în pagina evenimentului.

În 2022, ediția inaugurală a adus împreună peste 400 de participanți, printre care s-au numărat peste 50 de startupuri, 25 de speakeri, 25 de expozanți, reprezentanți ai autorităților publice și din mediul academic. Și anul acesta, Conferința ROStartup reprezintă un moment-cheie în calendarul inițiativelor antreprenoriale din România, fiind un eveniment strategic pentru cei care vor să pună o cărămidă la construirea unui viitor mai bun.

În iunie 2020, ROStartup a fost creat dintr-o nevoie reală a comunității de a avea o voce comună. Inițiativa a fost demarată de Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est și implementată prin Rubik Hub, cu sprijinul Comisiei Europene și a Băncii Mondiale. De atunci, ROStartup a făcut pași concreți pentru accelerarea creșterii ecosistemului, unul dintre cei mai importanți fiind lansarea a două rapoarte cheie în 2022. Starting Up Romania – Entrepreneurship Ecosystem Diagnostic și Scaling Up Romania: A Policymaker’s Toolkit oferă o radiografie reală a sectorului de startup, dar și direcții strategice de urmărit.

––

ROStartup este o inițiativă de acțiune comună – publică și privată, care își propune să faciliteze crearea primei Strategii Naționale a Ecosistemului de Startup din România, cu scopul de a aduce o schimbare la nivel macro atât în ceea ce privește cadrul legislativ, cât și zonele de investiții publice și private.

Proiectul a fost finanțat de Uniunea Europeană prin Programul de Sprijin pentru Reforma Structurală (SRSP), gestionat de DG Reform – Comisia Europeană și implementat în colaborare cu Banca Mondială, care a oferit asistență tehnică.