NOUTĂȚI Regio Nord-Est 2021-2027 SLIDER

Consultare publică privind Ghidul Solicitantului pentru Prioritatea 5 – O regiune mai accesibilă

Autoritatea de Management pentru Programul Regional Nord-Est 2021-2027 lansează astăzi, 20 iunie 2023, în consultare publică Ghidul solicitantului „Dezvoltarea unei mobilități naționale, regionale și locale durabile, reziliente în fața schimbărilor climatice, inteligente și intermodale, inclusiv îmbunătățirea accesului la TEN-T și a mobilității transfrontaliere”, Prioritatea 5 „O regiune mai accesibilă”.

Prin acest apel se urmărește creșterea accesibilizării și implicit a competitivității regionale prin investiții în modernizarea legăturilor între județele din regiune și în construirea de variante ocolitoare. Acestea produc efecte importante pentru cetățeni, prin facilitarea accesului către furnizorii de servicii de educație, sănătate și servicii sociale, la oportunități concretizate în locuri de muncă în zonele urbane dezvoltate pentru populația din zonele rurale și orașele mici.

Se finanțează:

  • Îmbunătățirea conectivității legăturilor rutiere secundare către rețeaua rutieră și nodurile TEN-T prin modernizare de drumuri județene, construire de noi segmente de drum județean pentru conectarea la autostrăzi sau drumuri expres;
  • Dezvoltarea de soluții pentru decongestionarea traficului prin crearea de variante ocolitoare pentru municipii/ orașe, creare/ modernizare pasaje, noduri rutiere etc.;

Pentru observații și/sau propuneri, vă rugăm să folosiți interfața de aici care vă oferă posibilitatea de a vă formula comentariile direct pe documente. Toate propunerile sunt binevenite, dar vă rugăm să aveți în vedere că aceasta este unica modalitate în care vom prelua observațiile dumneavoastră, pentru a le putea centraliza cu ușurință și a le analiza într-un mod sistematizat.

Perioada de consultare publică este de 15 zile lucrătoare de la data lansării, până la data de 11 iulie 2023.

Mai multe informații despre Programul Regional Nord-Est 2021-2027 sunt disponibile aici.

Documente suport
 Ghidul Solicitantului de finanțare și anexe – Prioritatea 5 „O regiune mai accesibilă”, apel „Dezvoltarea unei mobilități naționale, regionale și locale durabile, reziliente în fata schimbărilor climatice, inteligente și intermodale, inclusiv îmbunătățirea accesului la TEN-T și a mobilității transfrontaliere”
Link interfață trimitere observații și/sau propuneri