NOUTĂȚI SLIDER

Cea de-a treia ediție a Climathon Iași s-a încheiat cu un real succes!

Mulțumim tuturor pentru implicare, pentru idei, entuziasm și mai ales pentru munca depusă în timpul celor două exerciții participative dedicate provocării principale adresate de partenerul Volta X: Cum supraviețuim crizei energetice și cum putem găsi, cât mai repede, soluții fezabile și adaptabile privind eficiența și independența energetică?

Mai bine de 50 de persoane, specialiști din cadrul autorităților publice, mediul universitar și mediul privat, s-au alăturat Ideathon-ului nostru și au generat soluții pentru a veni în întâmpinarea nevoilor / provocărilor din organizațiile reprezentate. Au fost discuții și dezbateri intense, s-au adresat întrebări stringente, s-au format grupuri de lucru cu interese comune, și s-au creionat soluții cu grad ridicat de multiplicare și cu impact regional.

Soluțiile conturate în cadrul exercițiilor participative și care au fost prezentate juriului de către cele 3 echipe au fost:
Soluția 1: Instalarea de sisteme fotovoltaice pentru instituții de învățământ, cu scopul economisirii fondurilor pentru finanțarea altor obiective: piscina încălzită, stații de încărcare electrice, seră școlară (laborator) – soluția a fost prezentată de Dl. Cudalb Constantin, Primăria Roman [descarcă .pdf]
Soluția 2: Utilizarea sistemelor fotovoltaice pentru alimentarea stațiilor de încărcare – soluția a fost prezentată de Dl. Bogdan Șorodoc, Primăria Vicovul de Sus [descarcă .pdf]
Soluția 3: Eficientizarea consumului de energie la nivelul școlilor în intervalul 8:00-16:00 – soluția a fost prezentată de Dl. Radu Vânturache, Primăria Vicovul de Sus🎯 Cea mai bună soluție premiata de juriu [descarcă .pdf]

Soluțiile propuse au fost ambițioase, mature și mult apreciate, răspunzând foarte bine provocării adresate de compania Volta X.

Directorul General al companiei Volta X, Dl. Cătălin Veleșcu, după dezbaterea avută cu ceilalți doi jurați, a oferit premiul pentru cea de-a treia soluție propusă.
Premiul oferit de Volta X constă în 1 pachet de consultanță în valoare 4.000 euro cu următoarele servicii incluse: mapare cu drona, consultanță financiară și studiu de oportunitate.
De asemenea, primele 3 instituții/ companii din echipa câștigătoare, care comunică oficial în (ordine cronologică), către ADR Nord-Est, intenția lor de a implementa proiectul, vor beneficia de susținerea companiei Volta X până la identificarea proiectului pentru sisteme fotovoltaice.
Premiul se acordă în următoarele 3 luni (contorizate de la data de 7 noiembrie 2022), instituției / companiei care vine cu un proiect bine conturat, fezabil și aplicabil.

Mulțumim Volta X pentru parteneriat și Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” din Iași pentru sprijin!

Încheiem prin a-l cita pe Directorul General al ADR Nord-Est, Dl. Vasile Asandei, care, în cadrul evenimentului a susținut că „Nu putem face nimic de unii singuri, ci trebuie să creăm relații de încredere, să recunoaștem munca și implicarea celorlalți și, astfel, să construim o constelație de actori la nivel regional care să-și facă partea…”.

Descarcă pachet prezentări Climathon