NOUTĂȚI SLIDER

Strălucește la REGIOSTARS 2024!

REGIOSTARS își propune, și în 2024, să recunoască și să promoveze cele mai bune practici în domeniul dezvoltării regionale, evidențiind contribuția acestor proiecte la atingerea obiectivelor Politicii de Coeziune a Uniunii Europene. Dacă ai un proiect remarcabil finanțat prin Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR), Fondul Social European (FSE) sau Fondul de Coeziune, poți înscrie candidatura la una din cele cinci categorii disponibile, până pe 31 mai 2024.

Un juriu independent, format din experți în domeniul dezvoltării regionale și al coeziunii va selecta până la 5 finaliști pentru fiecare categorie. Finaliștii sunt invitați să-și prezinte proiectele în cadrul unei runde finale, iar câștigătorii sunt anunțați în cadrul unei ceremonii de premiere. La fel ca în anii precedenți, publicul va avea oportunitatea să voteze pentru finalistul favorit pentru Premiul Publicului. Toți câștigătorii vor fi anunțați în octombrie, în cadrul Săptămânii Europene a Regiunilor și Orașelor de la Bruxelles, în perioada 7-10 octombrie 2024.

Categoriile la care vă puteți înscrie proiectele sunt:

  • Europa competitivă și inteligentă – promovarea competitivității, inovației și rezilienței economice;
  • Europa verde – tranziția verde ca facilitator al dezvoltării regionale;
  • Europa conectată – îmbunătățirea mobilității și conectivității între regiuni;
  • Europa socială și incluzivă – realizarea unei Europe mai incluzive prin valorificarea talentelor regionale;
  • Europa mai aproape de cetățeni – promovarea dezvoltării durabile a tuturor tipurilor de teritorii.

REGIOSTARS este competiția anuală organizată de DG REGIO începând cu 2008 și a devenit, în timp, marca de excelență a Europei pentru proiectele finanțate de Comisia Europeană. Anul trecut, REGIOSTARS a înregistrat cea mai mare participare din istorie, cu 228 de aplicații. Haideți să depășim acest record și să facem ca proiectele noastre să fie recunoscute la nivel european!

Pentru mai multe detalii și pentru a aplica, accesați pagina web oficială a competiției REGIOSTARS aici: regiostarsawards.eu

Ghidul aplicanților poate fi consultat aici.