NOUTĂȚI

Evenimentul Hotspot Bucovina – Vizită de informare în Bucovina

Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană în parteneriat cu Primăria Orașului Siret și cu susținerea Consiliului Județean Suceava, organizează în perioada 22-24 mai, evenimentul Hotspot Bucovina, derulat în mai multe locații din județul Suceava între care: Parcul Științific și Tehnologic „East European Border Siret”, Centrul de Inovare și Training, Parcul Industrial „Bucovina”, Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, Osborn International SRL și Mănăstirea Voroneț.
Evenimentul își propune evidențierea și descoperirea regiunii Bucovina prin prisma avantajelor investiționale și crearea prilejului de inaugurare a Parcului Științific și Tehnologic „East European Border Siret” și a Centrului de Inovare și Training.

Organizatorii pun accent pe importanța investițiilor derulate în vederea dezvoltării infrastructurilor de sprijinire a afacerilor promovând totodată și regiunea Bucovina care, prin amplasarea sa în inima Europei de Est, oferă multiple oportunități pentru investitori, fiind o punte de legătură între piața Uniunii Europene și piețele limitrofe și poate acționa ca un punct cheie pentru facilități de producție industrială, energie, logistică și comerț.

Organizatorii invită pe cei interesați să ia parte la discuțiile din data de 23 mai – din cadrul Parculului Științific și Tehnologic EEB Siret – prin înscrierea la eveniment, până pe data de 15 mai, la următorul link.

Participarea este gratuită și se adresează agenților economici, personalului de învățământ, mediului academic și implicit părților implicate și interesate de dezvoltarea regională!

Despre locația inaugurată și unde vor avea loc discuții aplicate în cadrul evenimentului Hotspot Bucovina:
Proiectul „Înființarea parcului științific și tehnologic EAST EUROPEAN BORDER Siret” este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa prioritară 1 și  are o valoare totală de aproximativ 18,8 milioane lei din care aproximativ 9,1 milioane lei asistență financiară nerambursabilă.

Parcul Științific și Tehnologic EEB Siret prevede activități de C&I în domeniul industriei 4.0, IT, Smart City și Smart Tourism. Parcul are în structura sa un centru de inovare și training în domeniul Industry 4.0, un FABLAB dotat cu mașini CNC produse de DMG MORI, scanner 3D, imprimantă 3D, laser cutter și un mic centru de proiectare dotat cu software produs de firma Siemens (NX).

Locația permite desfășurarea de activități de cercetare și inovare derulate atât de Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, cât și de firme interesate, activități de pregătire practică pentru elevi și studenți, precum și activități de training și calificare a forței de muncă.

Detalii despre eveniment pot fi consultate și aici.