NOUTĂȚI SLIDER

Climathon Iași: Vrem să găsim împreună soluții sustenabile de supraviețuire în criza energetică

Vrem să găsim împreună soluții sustenabile de supraviețuire în criza energetică

 Crizele cu care ne confruntăm în această perioadă sunt multiple, interconectate și adâncesc diferențele în modul în care trăim: războiul din Ucraina, criza sănătății, criza climatică și de mediu, criza energetică, criza economică. Toate acestea determină modul în care acționăm și ne dezvoltăm, dar ele pot avea un cuvânt de spus în modul în care decidem viitorul.

Energia alimentează totul, de la societate la economie. Încălzirea, transportul și electricitatea mențin lumea în mișcare în jurul nostru, dar aceste activități consumă și cantități foarte mari de combustibili fosili. Ca rezultat, cărbunele, petrolul și gazele naturale domină mixtul nostru energetic global, făcând ca producția de energie și utilizarea acesteia să fie cel mai mare contribuitor la încălzirea globală.

  • Provocarea propusă de Volta X Solar Systems pentru care căutăm soluții:

<< Cum supraviețuim crizei energetice și cum putem găsi, cât mai repede, soluții fezabile și adaptabile privind eficiența și independența energetică?>>

Sunt multe lucruri pe care le putem face – și trebuie să facem – pentru a stimula comunitatea în care trăim să fie mai puțin consumatoare de energie și să aibă un impact minim asupra mediului înconjurător.

Suntem siguri că există cel puțin o soluție pentru fiecare problema în parte! Unele soluții se referă la eficiența energetică și la modul în care putem distribui mai bine resursele existente, altele se referă la implementarea inovației, iar altele se referă la minimizarea și creșterea eficienței consumului. Ceea ce trebuie să înțelegem este că un sistem economic bazat pe creșterea nelimitată a consumului nu va funcționa pe o planetă cu resurse limitate.

  • De ce să participi la Climathon Iași 2022? 

Evenimentul își propune stimularea colaborării și a schimbului de idei în principalele arii problematice din domeniu energetic.

De-a lungul evenimentului veți avea parte de o mulțime de oportunități care să vă ajute să vă conturați ideile! 

Pregătiți-vă să cunoașteți o întreagă comunitate de oameni care să vă împărtășească pasiunea, cu expertiză în domeniu și dornici de schimbare!! Luați cu voi doza de civism și inspirația, și haideți să găsim, împreună, cele mai eficiente soluții de supraviețuire în criza energetică!

  • Cine se poate înscrie? 

Accesul la eveniment este deschis tuturor profesioniștilor din industria energetică românească, precum și din sectoarele conexe. De la experți (energeticieni & manageri de proiecte) din primării și companii în căutare de soluții energetice sustenabile, companii furnizoare de soluții energetice alternative, consultanți, start-up-uri, cercetători & studenți, și până la reprezentanți ai mediului bancar și responsabili ai programelor de finanțare.

Avem nevoie de visători, de realiști și de critici, în egală măsură, pentru a ne asigura că acoperim toate unghiurile în dezvoltarea ideilor câștigătoare, care să găsească soluții sustenabile pentru eficiența și independența energetică la nivelul întregii regiuni, și, de ce nu, la nivel național.

  • Unde va avea loc evenimentul?

Evenimentul este organizat, cu sprijinul Universității Tehnice Gheorghe Asachi din Iași.

Locația de desfășurare: Universitatea Tehnică Gheorghe Asachi din Iași, la sediul Facultății de Design Industrial și Managementul Afacerilor, Sala de conferințe SMARTER (Str. Prof. Dr. Doc. Dimitrie Mangeron, Nr. 29, Corp Tex1, parter).

  • Mai multe informații despre eveniment? 

Mai multe detalii despre organizatori, agenda, speakeri, provocare și multe altele puteți găsi aici: https://bit.ly/ClimateKIC_ClimathonIasi

  • Unde mă pot înscrie?

Din motive organizatorice, vă rugăm să vă înscrieți până la data de 28 octombrie 2022 accesând link-ul: https://bit.ly/climathoniasi.

Agenda evenimentului poate fi consultată aici.