NOUTĂȚI

Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est premiată la Go Global Awards 2022

În perioada 19-21 Octombrie 2022 a avut loc în Tallinn Go Global Awards 2022, eveniment organizat de către International Trade Council și Estonian Business and Innovation Agency.

Unul dintre obiectivele acestui eveniment este de a celebra organizațiile și companiile care contribuie la creșterea economică globală prin inovare, tehnologii și prin strategii.

Premiile Go Global Awards 2022 funcționează  pe baza unui proces de selecție riguros: candidații intră într-o fază de pre-selecție, în care le sunt analizate profilurile; 20% dintre nominalizările de top din fiecare categorie sunt evaluate pentru a li se  asigura consistența, iar finaliștii intră într-un proces de  jurizare.

Agenția pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est a obținut premiul 𝗜𝗻𝗻𝗼𝘃𝗮𝘁𝗶𝗼𝗻 𝗶𝗻 𝗦𝘁𝗶𝗺𝘂𝗹𝗮𝘁𝗶𝗻𝗴 𝗘𝗰𝗼𝗻𝗼𝗺𝗶𝗰 𝗚𝗿𝗼𝘄𝘁𝗵 la categoria 𝗘𝗰𝗼𝗻𝗼𝗺𝗶𝗰 𝗗𝗲𝘃𝗲𝗹𝗼𝗽𝗺𝗲𝗻𝘁 𝗮𝗻𝗱 𝗘𝘅𝗽𝗼𝗿𝘁 𝗣𝗿𝗼𝗺𝗼𝘁𝗶𝗼𝗻.

Această recunoaștere ne confirmă încă o dată faptul că toate acțiunile noastre ne conduc către un viitor în care Regiunea Nord-Est a României va fi unul din locurile preferate din Europa în care oricine și-ar dori să trăiască, să învețe, să muncească sau să investească.

Agenda evenimentului a cuprins 3 zile de discuții în paneluri, sesiuni de pitching, întâlniri B2B  matchmaking și acțiuni dedicate sprijinirii mediului de business din Ucraina.

Panelul Foreign Direct Investment in Challenging a fost constituit de reprezentanți ai Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, Polish Investment and Trade Agency, Invest Estonia, Enterprise Greece, Sustainable Capital. Aceștia au discutat despre noile provocări ale atragerii FDI, metode de combatere a amânărilor sau a anularilor proiectelor FDI din cauza  războiului, despre cum văd investitorii situația securității și a stabilității post începerii războiului și alte chestiuni din sfera investițiilor cu capital străin.

Participarea în cadrul acestui panel ne-a dat ocazia să clarificăm câteva aspecte privind siguranța și stabilitatea  României (implicit a Regiunii de Nord-Est) din punct de vedere investițional.

Totodată, a fost contextul  potrivit pentru promovare și pentru creșterea interesului față de Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, întrucât în public au fost companii și organizații din afara Europei.

Tot în cadrul Go Global Awards am avut posibilitatea de a facilita participarea la sesiunea de pitching pentru companiile din regiune. Astfel, Quartz Matrix a promovat și prezentat una dintre ultimele soluțiile dezvoltate,  eficientizarea energetică în sectorul industrial. În urma acestui pitch, echipa Quartz Matrix a fost premiată la categoria IoT / Internet of Things.

Go Global Awards a reprezentat pentru Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est o oportunitate de conectare cu entități din alte ecosisteme, dar și o expunere în fața unor companii și instituții relevante pentru misiunea asumată.