NOUTĂȚI

Vești bune pentru infrastructura educațională din județul Suceava

Vești bune pentru infrastructura educațională din județul Suceava, pentru modernizarea căreia au fost semnate 3 noi contracte de finanțare nerambursabilă prin Regio.

La inițiativa Primăriei Municipiului Suceava, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară din Suceava va beneficia de o finanțare nerambursabilă de peste 1 million de euro. Proiectul prevede reabilitarea din punct de vedere funcţional a corpului de clădire existent (Microfabrica) şi modernizarea din punct de vedere al instalaţiilor şi echipamentelor, fiind, astfel, create condiții optime desfășurării învățământului dual.

La inițiativa Primăriei Municipiului Vatra Dornei, Liceul Tehnologic Vasile Deac din Vatra Dornei va beneficia de 4,42 milioane lei pentru construcția și echiparea unui corp de clădire nou cu echipamente și materiale didactice, module de învățare și aplicații practice, pachete de software educaționale și seturi de planșe tehnice pentru atelierul mecanic și cel de textile. Sălile de clasă și laboratoarele de informatică vor fi dotate cu mobilier școlar corespunzător cerințelor de calitate, confort și design specifice unui act educațional modern.

Comuna Frumosu, Suceava primește 1,8 milioane lei pentru amenajarea și modernizarea unei grădinițe de copii. Realizarea acestei investiții va conduce la creșterea gradului de participare la nivelul educației timpurii, numărul preșcolarilor care vor avea acces la noile condiții ridicându-se la 80 de copii.