NOUTĂȚI podcast I&C

Podcast-uI”Informație și Cunoaștere by ADR Nord-Est”, Ep. #3 : Transformarea digitală, o stradă cu sens unic către dezvoltarea societății

Digitalizarea sau Transformarea Digitală, atât a instituțiilor publice cât și a companiilor private, a devenit o stradă cu sens unic către dezvoltarea societății, prin eficientizare tehnologică, informațională și socială.

Vă invităm să ascultați episodul #3, al #Podcast-ului Informație și Cunoaștere by ADR Nord-Est pentru a afla lucrurile care contează cu adevărat, informații precise și oneste care stimulează gândirea critică.
Invitatul acestui episod este dl Tiberiu Stoian – Fondator și CEO Fabrica de Ambalaje Exonia și, împreună cu Vasile Asandei – Director General ADR Nord-Est, dezbat subiectul actual și complex al digitalizării, al societății și tehnologiilor digitale, care aduc cu ele noi modalități de promovare, de eficientizare a modului de lucru prin investiții în instrumente pentru reducerea costurilor și maximizarea producției și/sau a eficienței proceselor.

De ce avem nevoie de digitalizare?
Conform raportului prezentat de către Comisia Europeană, indicele economiei și societății digitale a României (DESI), ce încorporează 4 mari coordonate: Capital uman, Conectivitate, Integrarea tehnologiilor digitale și Servicii publice digitale, era de 30,6% la finele anului 2022. Țara noastră se poziționează pe ultimul loc din cele 27 de state membre.

UE își propune ca până în 2030, să atingă o transformare digitală cuprinzătoare și durabilă în toate sectoarele economiei din Europa.
Regiunea Nord-Est face un pas important spre digitalizare, prin implementarea unui proiect pilot, finanțat de Comisia Europeană, în cadrul inițiativei “Consolidarea monitorizării și evaluării programelor de inovare in UE”, în parteneriat cu Banca Mondială. IMM-urile din regiunea Moldovei sunt invitate să își evalueze gradul de digitalizare  (http://bit.ly/nedigitalizam) și, în măsura în care vor fi atinse criteriile de eligibitate, vor fi aleși potențialii beneficiari ai Programului Regional Nord-Est, Prioritatea 2 – O regiune mai digitalizată. Conferința de lansare a proiectului a avut loc la Piatra Neamt, în data de 19 iulie 2023. Mai multe detalii aici #NEdigitalizam