NOUTĂȚI SLIDER

#NEdigitalizăm: ADR Nord-Est te invită să testezi gradul de digitalizare al companiei tale

IMM-urile din Regiunea Nord-Est sunt invitate să își evalueze gradul de digitalizare în cadrul unui proiect pilot dezvoltat de Banca Mondială în parteneriat cu Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, finanțat de Comisia Europeană. Experți de top de la London Business School și de la Universitatea Texas din Austin au lucrat împreună pentru a înțelege provocările cu care se confruntă întreprinderile mici și mijlocii în digitalizare și au dezvoltat un program menit să ofere o imagine mai clară asupra nevoilor de digitalizare din regiune.

În cadrul acestui proiect pilot, IMM-urile vor completa un chestionar online, își vor evalua maturitatea și nevoile digitale răspunzând la câteva întrebări și vor primi, în primă fază, rapoarte personalizate oferite de Banca Mondială, cu privire la nivelul de digitalizare al fiecărei companii participante, inclusiv în comparație cu alte firme din Nord-Estul României participante la sondaj.

Avantajele completării chestionarului:

  • Veți putea evalua maturitatea digitală a companiei dumneavoastră și veți înțelege care sunt domeniile cheie în care ar trebui să investiți capital, expertiză externă, formare etc. pentru a începe un proces de digitalizare.
  • Veți afla despre beneficiile generale ale introducerii unei soluții digitale în procesele de producție
  • Veți primi informații despre situația altor IMM-uri din Regiunea Nord-Est interesate să adopte soluții digitale.
  • Veți înțelege care sunt precondițiile/ criteriile eligibile pe care ar trebui să le îndepliniți înainte de a începe o investiție în digitalizare.

În prezent, doar 4% dintre IMM-uri vând online peste granițe, iar 11% folosesc tehnologii digitale, plasând România pe locul 26 în UE în ceea ce privește performanța digitală. Parteneriatul dintre Banca Mondială și Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est își propune să adapteze viitoarele programe și apeluri privind digitalizarea la nevoile reale ale IMM-urilor din regiune.

*Banca Mondială realizează o evaluare independentă a impactului investițiilor în digitalizare. Proiectul este finanțat de Comisia Europeană în cadrul inițiativei „Consolidarea monitorizării și evaluării programelor de inovare în UE”