NOUTĂȚI

Infuzie de 8,7 milioane euro finanțare nerambursabilă REGIO pentru Municipiul Roman

Două proiecte în valoare nerambursabilă de  de 8,7 milioane euro, care vizează investiții în infrastructura socială și educațională din Municipiul Roman au dat startul implementării, cu sprijinul REGIO-Programul Operațional Regional 2014-2020. Contractele de finanțare au fost semnate pe 31 august 2021, între Vasile Asandei, Director General ADR Nord-Est și Leonard Achiriloaei, Primarul Municipiului Roman.

Primul proiect, cu titlul „Reabilitarea și modernizarea clădirilor cu destinație socială pentru populația cartierului urban defavorizat „Zona Fabricii”, reabilitarea Străzii Fabricii și construire căi de acces la locuințele sociale”, va fi implementat până la data de 30.11.2023.

Grupul țintă al proiectului este format din cei peste 700 de locuitori ai cartierului „Zona Fabricii”, conisderați populație dezavantajată.  

Valoarea totală a proiectului este de 20.851.152 lei, din care 18.620.810 lei este asistenţă financiară nerambursabilă asigurată de Uniunea Europeană și Guvernul României.

Prin proiect vor fi reabilitate și modernizatea clădirile cu destinație sociaă, va fi reabilitată Strada Fabricii și vor fi construite căi de acces către locuințele sociale în scopul dezvoltării comunitățiii locale și al creșterii confortului oferit locuitorilor acestui cartier.

Cel de-al doilea proiect, cu titlul ” Reabilitarea, modernizarea și echiparea Liceului Tehnologic „Vasile Sav” (Corp B, Sala de sport si Corp ateliere) din Municipiul Roman” are o valoare totală de 22.257.226 lei, din care 21.812.082 lei asistență nerambursabilă și va fi implementat până la data de 31.10.23.

Grupul țintă al proiectului este format din cei 800 de elevi și peste 60 de cadre didactice  care vor beneficia de o reală îmbunătățire a condițiilor de educație și își vor dezvolta abilitățile și competențele profesionale

Aceste noi investiții vin în completarea celorlalte 7 proiecte inițiate de Municipiul Romanși sprijinite prin REGIO, în valoare totală de peste 21 milioane euro, care vizează creșterea eficienței energetice în clădiri și extinderea sistemului de iluminat public, amenajarea parcurilor Jora și Zăvoi sau  extinderea si dotarea Ambulatoriului Spitalului Municipal de Urgență Roman.