NOUTĂȚI

ADR Nord-Est și Centrul Internațional pentru Transparența Comerțului semnează un Memorandum de înțelegere

Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est și Centrul Internațional pentru Transparența Comerțului (ICTTM) au semnat, în data de 12 septembrie 2023, un Memorandum de înțelegere.

Din partea  ICTTM,  la semnarea acordului au fost prezenți David Wells, Președintele Consiliului Administrativ, și James S. York, CEO ICTTM, în timp ce ADR Nord-Est a fost reprezentată de Vasile Asandei, Director General, Sebastian Hrib, reprezentantul biroului ADR Nord-Est Bruxelles și Gabriela Macoveiu, Director Direcția Comunicare, Inovare și Cooperare Externă.

Prin  Memorandum se statuează că ICTTM va avea investiții prioritare, inclusiv o lansare a tehnologiilor sale software bazate pe inteligență artificială în regiunea de Nord-Est a României. În plus, organizația va oferi gratuit instrumente software AML-KYC companiilor românești din regiune.

Sistemul ADAMftd intenționează să ofere:

  • Supraveghere completă a lanțului de aprovizionare: de la producție până la livrare, platforma ajută la identificarea discrepanțelor și a potențialelor întârzieri.

  • Drept de proprietate verificat: utilizarea analizei datelor pentru a autentifica proprietatea legitimă a bunurilor.

  • Resurse de informații : informații despre originile mărfurilor pentru a ghida deciziile privind lanțul de aprovizionare.

  • Respectarea reglementărilor: Asigurarea faptului că operațiunile respectă legile comerciale internaționale și contribuie la atenuarea riscurilor financiare.

  • Interacțiunea cu părțile interesate: îmbunătățirea coordonării și eficienței operaționale între toate entitățile implicate.

James York, CEO al ICTTM, a vorbit cu optimism despre viitoarele contribuții ale sistemului ADAMftd, afirmând:

„Această inițiativă reprezintă un pas semnificativ în munca noastră de a crea un ecosistem al comerțului internațional echitabil, deschizând accesul pe piață și oferind instrumente de transparență pentru lanțul de aprovizionare unei audiențe din ce în ce mai mari din întreaga lume.”

Despre ICTTM:

Specializată în transparență și conformitate în domeniul comerțului internațional, ICTTM dezvoltă instrumente bazate pe inteligență artificială pentru a ajuta guvernele și industria să navigheze în complexitatea lanțurilor globale de aprovizionare, de la identificarea riscurilor, cartografierea lanțurilor de aprovizionare, stoparea spălării banilor, până la explorarea de noi piețe și oportunități pentru comerț.

Despre ADR Nord-Est

ADR Nord-Est este o organizație non-profit, non-guvernamentală, axată pe dezvoltarea economică în Nord-Estul României. În calitate de organism executiv al Consiliului de Dezvoltare Regională Nord-Est, Agenția dezvoltă și promovează în mod activ creșterea economică regională. Printre eforturile sale se numără proiecte care vizează atragerea investițiilor străine directe (FDI), promovarea relațiilor internaționale și încurajarea antreprenoriatului.

Membrii Consiliului Administrativ al ICTTM:

Consultanți ai ICTTM:

  • Dr Abdallah Nassereddine (Lebanon)

  • Burcu Cetinkaya (Turcia)

  • Dr Olga Trofymova (Ucraina)

  • Ranjani Rangan (Singapore)