NOUTĂȚI

Săptămâna Europeană a Regiunilor și Orașelor 2021: liber la înscrieri începând din 30 August

Săptămâna Europeană a Regiunilor și Orașelor (# EURegionsWeek), cea mai mare manifestare anuală de la Bruxelles dedicată politicii regionale, va avea loc în perioada 11-14 octombrie 2021.

Această manifestare a ajuns o platformă unică de comunicare și de colaborare, reunind regiuni și orașe din întreaga Europă, inclusiv pe reprezentanții lor politici, funcționari, experți și reprezentanți ai mediului academic.

În ultimii 18 ani, în cadrul evenimentului au fost realizate multe acțiuni de promovare a modalităților prin care regiunile și orașele utilizează fondurile UE pentru a le îmbunătăți cetățenilor viața de zi cu zi.

Organizată în format online sub sloganul „Împreună pentru recuperare”, cea de-a 19-a ediție a #EURegionsWeek 2021, va avea în atenție patru teme de actualitate:

  • Tranziție verde: pentru o recuperare durabilă și ecologică
  • Coeziune: de la urgență la rezistență
  • Tranziție digitală: pentru oameni
  • Angajamentul cetățenilor: pentru o recuperare incluzivă, participativă și echitabilă

În prezent, toți partenerii selectați lucrează la pregătirea evenimentului: identificarea vorbitorilor și moderatorilor, definirea conținutului și structurii, realizarea unor videoclipuri de promovare. Programul complet al celor 300 de sesiuni va fi publicat pe site-ul evenimentului pe 23 august.

Ca în fiecare an, Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est va fi prezentă la acest eveniment, în sesiuni ce abordează tematici de interes pentru Regiunea Nord-Est.

Înregistrați-vă la sesiunile dvs. preferate începând cu 30 august prin intermediul site-ului web al evenimentului. Pregătește-te pentru #EURegionsWeek 2021: ediția din acest an va fi mai plină de viață, inovatoare și interactivă ca niciodată!

Site web eveniment: europa.eu/regions-and-cities