NOUTĂȚI

ROStartup – consultare publică deschisă pentru intervențiile pe viitoarea Strategie Națională a Ecosistemului de Start-up din România

În ianuarie 2021, ca parte dintr-un proces interactiv și complex de mapare a ecosistemului antreprenorial românesc actual (din punct de vedere al: instrumentelor politice, instituțiilor facilitatoare, start-up-uri, firme), s-au format 7 grupuri de lucru strategice având în componență peste 100 de membri (din organizații de sprijin pentru startup-uri, hub-uri, acceleratoare, fondatori de start-up, VC-uri, business angels , reprezentanți ai ministerelor) care au lucrat împreună imaginând viitorul ecosistemului de start-up din România.

Grupurile de lucru strategice s-au axat pe 7 piloni:

  • cadru de reglementare legislativă,
  • acces la finanțare,
  • acces la piață,
  • cultură antreprenorială și capital uman,
  • infrastructură și programe de sprijin,
  • cercetare, dezvoltare și inovație,
  • viziunea, misiunea și valorile ecosistemului

La final, au fost elaborate 85 de intervenții specifice, care s-au prioritizat de către membrii grupurilor de lucru și redus la 12 dintre cele mai relevante. Intervențiile au fost consolidate într-un document centralizat, coerent și cuprinzător numit ‚white paper’, care face obiectul consultării publice deschise pe o perioadă de două săptămâni.

Consultarea publică se concentrează pe cele 12 intervenții din ‚white paper’, iar obiectivul său este de a prioritiza aceste măsuri evidențiindu-le pe cele cu potențial crescut de a crea schimbările mult dorite și necesare ecosistemului antreprenorial românesc. Cum putem face asta? Atât prin implicarea comunității extinse în procesul de vot, cât și prin a atrage instituțiile guvernamentale (specifice) să se implice în această inițiativă a comunității, înțelegând realmente nevoile și aspirațiile  acesteia.

Fiecare intervenție este detaliată pe activități și explicată în detaliu.

Oricine poate vota prin accesarea acestui link: https://ro-startup.yrpri.org/group/4060! Fiecare votant are la dispoziție 5 voturi, deci poate vota până la 5 din cele 12 intervenții.

Vă încurajăm să votați!.. și nu uitați: numai împreună putem să facem o schimbare reală și să creăm un ecosistem antreprenorial românesc puternic și competitiv.

#ROStartup #ConsultarePublica #Votați