NOUTĂȚI SLIDER

Prima ediție a conferinței Digital Innovation Zone – Transformare digitală pentru antreprenori

Joi, 23 martie 2023 a avut loc, la Iași, prima conferință organizată în cadrul inițiativei Digital Innovation Zone, singurul hub european de inovare digitală (EDIH-European Digital Innovation Hub) din Regiunea Nord-Est a României, un eveniment amplu, cu peste 300 de participanți, dedicat soluțiilor inovative pentru IMM-uri și instituții publice, din sectoarele de producție și sănătate, din Regiunea Nord-Est.

Conferința a reunit la aceeași masă actori regionali cu nevoi de soluții de digitalizare (IMM-uri din sectoarele sănătate și producție, precum, APL-uri spitale publice și private) și furnizori de astfel de soluții de digitalizare, precum și alte Digital Innovation Hub-uri, dar și publicul general interesat de creșterea nivelului de digitalizare. S-a creat contextul perfect pentru comunicare, s-au creat sinergii și încheiat colaborări între industrie, companiile și administrațiile care au nevoie de noi soluții tehnologice, pe de o parte, și furnizorii care oferă soluții pregătite pentru utilizare, pe de altă parte. De asemenea, participanții au aflat cum pot avea acces la rețeaua de rețele naționale și europene pentru a găsi partenerul, expertiza și tehnologia potrivite pentru nevoile fiecăruia de business.

Au fost prezenți susținători ai ecosistemului de inovare și digitalizare la nivel national și internațional, precum: Dragoș Vlad – Președintele Autoritații pentru Digitalizarea României, Vasile Asandei – Directorul General al ADR Nord-Est, Bianca Muntean – Președinte al Asociatiei DIH-urilor din Romania (RODIH), Dr. Heidi Cigan – Ofițer de Program, Comisia Europeană, Dr. Niki Kousi – Director al CLC South-East / EIT Manufacturing dar și mulți alții, experți relevanți ai ecosistemului.

În cadrul conferinței, s-a deschis și primul apel de selecție a companiilor care vor să intre în procesul de transformare digitală alături de Digital Innovation Zone, apel la care sunt invitați să participe IMM-uri, din sectoarele de producție și sănătate din Regiunea Nord-Est a României.

Digital Innovation Zone va selecta minimum 30 de IMM-uri, cu proiecte de digitalizare a business-ului lor, cu prioritate din cele active în domeniile sănătății sau/și producției, sau care au soluții ce sunt aplicabile în aceste domenii. Acestea vor beneficia, timp de minimum 6 luni, de servicii suport pentru digitalizarea activității lor sau integrarea de noi tehnologii, de la auditarea nevoilor de digitalizare, până la servicii de demonstrare și testare de tehnologii, dezvoltarea unui concept de soluție sau produs cu componentă digitală, acces la programe de competențe digitale avansate sau de cultură digitală pentru lideri. Obiectivul final este ca IMM-urile cu care lucrăm să  fie informate și pregătite (atât ca și nivel de competențe, cât și ca soluții potrivite ambițiilor sale de digitalizare) pentru a accesa, cu succes, programe de finanțare sau investitori/fonduri de investiții care să pună în practică planul  de inovare digitală.

Una din atracțiile conferinței a fost, fără îndoială, Blendology – ecusoanele digitale prin care toți participanții s-au conectat simplu și ușor cu persoanele de interes pe care le-au cunoscut/întâlnit la eveniment, cu ajutorul unei tehnologii inovative, aflate în premieră in România și anume OneTap Blendology, tehnologia brevetată folosită pentru ecusoanele de acces la conferință care a permis participanților să se conecteze fără probleme, cu o simplă atingere. Luminile și zgomotul au confirmat conexiunile în timp real, iar la final fiecare a primit pe adresa de email oferită lista cu contactele realizate in timpul evenimentului. Așadar, totul simplu și digital, fără agendă și pix!

Mulțumim tuturor pentru participare la conferința Digital Innovation Zone și vă invităm să vizualizați imagini care vorbesc de la sine despre toate lucrurile minunate care s-au întâmplat acolo: link galerie foto.

–––––––––

Digital Innovation Zone a fost înființat în 2019 sub formă de acord de asociere între parteneri publici și privați, cu misiunea de a oferi suport continuu pentru îmbunătățirea gradului de digitalizare la nivelul Regiunii Nord-Est și cu rolul de a adopta pe scară largă noile tehnologii (AI- Inteligența artificială, HPC, Blockchain, etc.), pentru nevoile specifice și potențialul ecosistemului regional. Parteneri fondatori: Universitatea Tehnică ‘Gh. Asachi’, Iași (lider de consorțiu), Universitatea de Medicină și Farmacie ‘Gr. T. Popa’, Iași, Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, Clusterul de Imagistică Medicală – Imago-Mol, Romsoft, Strongbytes, Webmagnat, Grapefruit, Atelierul de Idei și Iceberg Plus.