Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Ghidul Presedintiei Romane a Consiliului UE din 2019

12/02/2018

Chiar daca suntem la inceputul lui 2018, facem planuri si ne gandim si la viitor, la provocarile care ne asteapta, dar si la oportunitati.

Preluarea de catre Romania a Presedintiei Consiliului Uniunii Europene in primul semestru din anul 2019 reprezinta un test de maturitate pentru tara noastra in ceea ce priveste statutul nostrum de  stat membru UE.
Acest moment reprezinta o oportunitate deosebita pentru promovarea intereselor si preocuparilor mediului privat, de importanta majora pentru buna dezvoltare a statului roman, precum si a intregii Uniuni Europene.

Europuls – Centrul de Expertiza Europeana a elaborat impreuna cu partenerii sai, pentru o mai buna intelegere a Consiliului UE, a mecanismelor Uniunii si a importantei Presedintiei Consiliului Uniunii Europene, „Ghidului Presedintiei Romane a Consiliului UE din 2019” (Ghid RO2019).

Structura ghidului este impartita in doua mari sectiuni. In prima parte sunt explicate aspectele Presedintiei, iar in a doua parte este prezentat modul in care diversi actori esentiali din societatea romaneasca se pot implica si beneficia de pe urma Presedintiei Romane la Consiliul UE.

Ghidul RO2019 a fost lansat atat la Bucuresti, cat si la Bruxelles.

Descarca Ghidul RO2019

Sursa: http://www.ro2019.eu/ghidul-ro2019-presedintia-romana-a-consiliului-ue-explicata/Toate stirile »