Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Platforma informatiilor pentru finantare - eveniment pentru tineri

01/11/2013

Centrul EUROPE DIRECT Nord-Est, cu sprijinul structurii gazda, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, a organizat miercuri, 30 octombrie, evenimentul cu titlul ”Platforma informatiilor pentru finantare”, la Complexul de Servicii Sociale ”Elena Doamna”, din Piatra-Neamt. Reprezentantii CEDNE s-au intalnit cu tinerii gazduti de aceasta institutie si le-au prezentat acestora programele de finantare ale U.E., disponibile pentru categoria de varsta 14-18 ani, precum si sprijinul de care pot beneficia in viitor, in viata de student si in demersul pentru gasirea unui loc de munca in spatiul european. De asemenea, au fost discutate drepturile cetatenilor europeni si beneficiile unei cetatenii active. Cu aceasta ocazie, au fost distribuite si publicatii ale Comisiei Europene, precum ”Europa. Revista informativa pentru tineri” si ”Ghidul institutiilor UE”.

Tinerii prezenti au avut ocazia de a discuta cu reprezentantii CEDNE pe marginea informatiilor primite si de a relata experiente de care au beneficiat deja prin intermediul unor programe de mobilitate, precum si despre implicarea in activitati de voluntariat. In incheiere, acestia au fost invitati sa isi exprime doleantele cu privire la eventuale subiecte  despre care ar dori sa obtina mai multa informatie atat in eventuale intalniri ulterioare, cat prin intermediul sectiunii web a CEDNE si a retelei de socializare a centrului.Toate stirile »