Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Simpozionul National IMAGO-MOL - Imagistica biomedicala in Regiunea de Nord-Est: Trecut, Prezent si Viitor

23/09/2013

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est este partener in implementarea proiectului "Imagistica medicala avansata, interdisciplinara si integrata prin crearea unei Retele de Clustere Regionale si Strategii de Dezvoltare la nivel european " (AMI 4 Europe), finantat de catre Comisia Europeana prin Programul Cadru 7 – Regiuni ale Cunoasterii. Consortiul proiectului este format din coordonatorul proiectului, Asociatia Madrid Network din Spania si 20 de parteneri din 6 tari: Spania, Germania, Ungaria, Italia, Bosnia si Hertegovina si Romania.
Proiectul si-a inceput implementarea in data de 1 octombrie 2010, avand o durata de 37 luni si un buget total de 2.649.565 Euro.
Prin intermediul proiectului AMI 4 Europe a fost implementata prima Platforma Europeana pentru Imagistica Medicala cu scopul de a crea cadrul comun pentru a promova politici, tehnologii si rezultatele cercetarii in sectorul vizat.

Infiintarea Clusterului Regional Inovativ de Imagistica Moleculara si Structurala Nord-Est (IMAGO-MOL) este unul din principalele rezultate ale acestui proiect, fiind primul cluster de acest fel creat in Romania in domeniul imagisticii medicale, deosebit de important pentru perspectivele Regiunii Nord-Est in domeniul medicinei.
Membrii fondatori ai clusterului sunt Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, Universitatea de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa” Iasi, Spitalul Judetean de Urgenta „Sf. Spiridon” Iasi, Romsoft SRL Iasi (parteneri si in cadrul proiectului AMI-4Europe) si Institutul Regional de Oncologie Iasi. Ulterior, au aderat la cluster, ca membri asociati: Consiliul Judetean Iasi, S.C.TEHNOPOLIS SRL, Universitatea Tehnica “Gheorghe Asachi” din Iasi si Universitatea Al. I. Cuza Iasi.

In cadrul proiectului AMI 4 Europe, Universitatea de Medicina si Farmacie „Gr.T.Popa” Iasi si Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est organizeaza Simpozionul National IMAGO-MOL – Imagistica biomedicala in Regiunea de Nord-Est: Trecut, Prezent si Viitor, in data de 26 septembrie 2013, incepand cu ora 9.00, municipiul Iasi, Hotel Unirea, Sala Cuza.

Organizatorii isi propun ca discutiile si schimburile de idei ocazionate de acest simpozion sa se concretizeze intr-un plan de actiune si colaborare pentru etapa urmatoare, pentru o mai buna constientizare, cunoastere si valorificare a sectorului de Imagistica Medicala Avansata.

Pentru informatii suplimentare, persoana de contact este Alina Capitanu, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, expert tehnic in cadrul proiectului AMI 4 Europe, tel. 0233218071, e-mail acapitanu@adrnordest.ro .

www.ami-4europe.eu, www.adrnordest.ro, www.imago-mol.roToate stirile »