Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Consultare publica privind elaborarea Strategiei de specializare inteligenta a Regiunii Nord-Est

16/09/2013

Strategia de specializare inteligenta a Regiunii Nord-Est este elaborata in continuarea Strategiei Regionale de Inovare 2007-2013 si reprezinta o parte componenta a proiectului “Strategia de specializare inteligenta a Regiunii Nord-Est - instrument de orientare si coordonare a programelor de finantare dedicate dezvoltarii economice regionale”,  implementat in prezent de catre Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord Est prin finantare europeana in cadrul Programul Operational Asistenta Tehnica.

Procesul de elaborare al acestui document de planificare strategica, urmareste stabilirea unei viziuni privind dezvoltarea inovativa specializata pentru urmatoarea perioada de programare 2014-2020, stabilirea prioritatilor strategice si utilizarea politicilor inteligente pentru maximizarea potentialului de dezvoltare economica bazata pe cunoastere al Regiunii Nord-Est si elaborarea unei metodologii de monitorizare si evaluare a Strategiei de Specializare Inteligenta Nord-Est.

Pana in prezent, s-a realizat o analiza a contextului regional si a potentialului de inovare al Regiunii Nord Est, precum si identificarea avantajelor competitive si a celor comparative in baza evaluarii performantelor companiilor si sectorului de cercetare-inovare ale Regiunii Nord-Est. In aceasta etapa de derulare a contractului se urmareste analizarea detaliata a cererii si ofertei de inovare regionale prin animarea sistemului regional dedicat inovarii(identificat cu prilejul elaborarii primei strategii regionale de inovare in 2007), sistem compus din reprezentanti ai autoritatilor publice locale si judetene, ai mediului academic, ai unitatilor de cercetare-dezvoltare-transfer tehnologic regionale si nu in ultimul rand ai mediului privat. Urmatorii pasi constau din elaborarea unei viziuni de ansamblu al regiunii, identificarea prioritatilor regionale, respectiv a unui mix de politici si a unui plan de actiune, inclusiv a proiectelor prioritare pentru urmatoarea perioada de programare.

In acest context invitam organizatiile interesate sa participe la procesul de consultare publica prin accesarea sectiunii dedicate proiectului de pe pagina web adrnordest.ro, studierea documentelor si completarea chestionarului suport elaborat in acest scop sau transmiterea propunerilor proprii argumentate, privind viziunea de specializare a sectorului de activitate propus.  

Persoana de contact pentru informatii suplimentare: D-na Gabriela MACOVEIU – Director Comunicare, Cooperare si Dezvoltarea Afacerilor, ADR Nord-Est, Tel/fax: 004 0233 218071; 004 0233 218072; e-mail: gmacoveiu@adrnordest.ro; D-na Florentina MACOVEI – Director Departament Consultanta, SC AVENSA CONSULTING SRL, Tel/fax: 0040-232-217603, e-mail: florentina.macovei@avensa.ro.

Sectiune dedicata proiect S3

Chestionar firme

Chestionar alte organizatii (univ, camere comert, asoc patronale, inst de cercetare, etc.)

Comunicat de presa 16 septembrie 2013Toate stirile »