Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Investitii in valoare de peste 25 milioane lei pentru intreprinzatorii din Regiunea Nord-Est

06/09/2013

Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est a semnat ieri, 5 septembrie 2013 primele contracte de finantare in calitate de Organism Intermediar desemnat pentru implementarea la nivelul Regiunii Nord-Est a Axei Prioritare 1 - Un sistem de productie inovativ si eco-eficient  din cadrul Programului Operational Sectorial “Cresterea Competitivitatii Economice”.

Prin intermediul celor 15 contracte semnate pana acum vor fi realizate investitii in valoare de peste 25 milioane lei ce vor fi valorificate de intreprinzatori din judetele Bacau, Iasi, Neamt, Suceava si Vaslui. Cele 15 intreprinderi mici si mijlocii din Regiunea Nord – Est vor beneficia de aproximativ 13,3 milioane lei finantare din fonduri nerambursabile in cadrul celui de-al patrulea apel de proiecte al Operatiunii 1.1.1. Sprijin pentru consolidarea si modernizarea sectorului productiv, prin investitii tangibile si intangibile pentru IMM. Alte 73 de proiecte ce vizeaza dezvoltarea sectorului productiv vor primi in curand finantare prin  intermediul contractelor ce urmeaza a fi semnate la sediul ADR Nord – Est, in zilele urmatoare.

Incepand cu luna martie 2013, cand Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord - Est a preluat  atributiile de Organism Intermediar pentru implementarea la nivelul Regiunii Nord – Est a Axei Prioritare 1 din cadrul Programului Operational Sectorial “Cresterea Competitivitatii Economice” au fost procesate 169 contracte de finantare aflate in diverse stadii de implementare si au fost introduse in SMIS datele aferente acestor contracte, recuperandu-se astfel intarzierile.

ADR Nord - Est a finalizat etapa de evaluare a conformitatii administrative si eligibilitatii pentru 208 cereri de finantare preluate de la AM POS CCE, 185 de cereri fiind declarate conforme in aceasta etapa. Pana in acest moment, a fost derulata etapa de evaluare tehnico – financiara pentru 140 de proiecte realizata cu experti independenti, pusi la dispozitie de Ministerul Fondurilor Europene.

OI POS CCE din cadrul ADR Nord - Est a efectuat 35 de vizite de monitorizare, a finalizat prelucrarea a 24 cereri de rambursare primite de la beneficiarii de finantare POS CCE – Axa 1 a caror valoare eligibila insumeaza aproximativ 17 milioane lei din care peste 11 milioane lei reprezinta finantarea nerambursabila POS CCE.

Contact: D-l Vasile Asandei, Director Juridic si Resurse Umane din cadrul Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, tel: 0233.218.071  e-mail: vasandei@adrnordest.ro.Toate stirile »