NOUTĂȚI

Modernizarea Centrului Cultural Nemira

Cu gândul la spații de petrecere a timpului liber mai ofertante, în special pentru tineri, Primăria Orașului Dărmăneşti, Bacău a profitat de posibilitățile de finanțare oferite de Programul Operațional Regional 2014-2020 – Prioritatea 13.1 ce vizează îmbunătățirea calității vieții populației în orașele mici și mijlocii.

Cel mai recent contract de finantare Regio semnat, pentru proiectul „MODERNIZAREA CENTRULUI CULTURAL NEMIRA”, în valoare totală de 10,6 milioane lei din care aproximativ 10,3 milioane lei finanțare nerambursabilă, se orientează către cultură și dezvoltarea personală a copiilor și tinerilor.


(sursa foto: Unsplash)

Prin intermediul proiectului se urmărește crearea unui spațiu potrivit pentru cunoașterea și păstrarea valorilor de patrimoniu, istoriei culturale a zonei , precum și asigurarea unor condiții adecvate pentru desfășurarea de evenimente cu caracter cultural și de divertisment. Prin măsurile de intervenție propuse (anveloparea clădirii, instalații de încălzire, ventilații cu recuperare de căldură, sisteme eficiente de iluminat) și prin asigurarea dotărilor specifice, spațiul de peste 1000 mp se prefigurează a fi unul atractiv pentru toti locuitorii orașului Dărmănești si nu numai.