NOUTĂȚI

Lansare apel candidaturi destinații turistice regionale pentru schimb de experiență în cadrul proiectului Be.CULTOUR

Data: Marți, 13 Aprilie, 15.00-17.15
Link pentru înregistrare https://bit.ly/3cAvF7J

În cadrul proiectului Be.CULTOUR „Dincolo de turismul cultural”, finanțat prin Orizont 2020 și coordonat de CNR IRISS, ERRIN anunță deshiderea înscrierilor la Apelul deschis pentru aderarea la COMUNITATEA Be.CULTOUR!

În cadrul proiectului Be.CULTOUR, 6 regiuni pilot vor co-crea soluții inovatoare bazate pe obiective turistice pentru turismul cultural, centrat pe om și circular. „Rețele de inovare în domeniul patrimoniului” vor fi înființate în zone europene izolate, periferice și dezindustrializate și peisaje culturale defavorizate vor fi identificate ca „situri de patrimoniu pilot”: conform obiectivelor proiectului, aceste regiuni au definit provocări clare legate de turismul cultural care necesită inovare și vor servi ca punct de plecare pentru colaborarea cu 12 „ecosisteme oglindă” suplimentare, formând Comunitatea Be.CULTOUR. 12 reprezentanți locali și regionali angajați în modelarea viitorului turismului cultural vor avea ocazia să colaboreze îndeaproape cu 6 regiuni pilot și să beneficieze de un sistem de învățare inter pares complet finanțat, care urmează abordarea pilot / oglindă. Prin conversații trimestriale comunitare, interviuri dedicate, seminarii web adaptate și laboratoare de învățare offline (la Bruxelles în 2022 și Napoli în 2023), membrii comunității vor interacționa îndeaproape cu cele 6 ecosisteme pilot.

Apelul deschis va fi prezentat marți, 13 aprilie, 15.00 – 17.15, în cadrul seminarului web „Crearea destinațiilor după o pandemie globală: noul avantaj competitiv al zonelor periferice”, la care vă puteți înregistra folosind linkul https://bit.ly/3cAvF7J

Emma Taveri, Chief Visionary Officer în cadrul companiei Destination Makers, va deschide evenimentul cu un discurs inspirațional despre sfârșitul turismului, precum și despre tendințele curente către o abordare care dorește să creeze conexiuni semnificative între turiști și comunitățile locale care îi găzduiesc.

În timpul seminarului web, după prezentarea detaliată a apelului, participanții vor avea ocazia să primească informații directe despre apelul deschis, să adreseze întrebări partenerilor consorțiului și să discute cu membrii comisiei din rețele și parteneriate suplimentare, precum NECSTOUR , Parteneriatul interregional al UE pentru turism durabil și digital, Asociația Europeană a Organizațiilor de Turism și Rețeaua Destinațiilor Europene de Excelență.

Agenda evenimentului este disponibilă urmând link-ul acesta și va fi actualizată periodic.

Pentru informații suplimentare, persoana de contact este doamna Roxana Șlemco, Director Centrul Regional de Studii Nord-Est, în cadrul ADR Nord-Est, adresă email rpintilescu@adrnordest.ro.