newsletter-sept-2021
EEN NOUTĂȚI NOUTĂȚI

Buletin informativ de septembrie realizat de ADR Nord-Est, în calitate de Punct Local de Contact al Rețelei Enterprise Europe Network

In ediția lunii septembrie, va propunem alte noi oportunități de afaceri în vederea internaționalizării afacerii Dvs. si câteva informații de interes pentru activitatea Dumneavoastră.

Dacă aveți solicitări sau oferte punctuale, nu ezitați să ne contactați la adresa de e-mail: een@adrnordest.ro, persoană de contact: Liliana Baicu, Coordonator local.

Alte oportunități de afaceri găsiți accesând: https://een.ec.europa.eu/partners

Newsletter septembrie 2021

poza-articol-2
NOUTĂȚI

Apel pentru comunitatea Be.CULTOUR

INVITAȚIE

Stimați colaboratori,

Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est a început derularea proiectului internațional Be.CULTOUR,  un proiect de cercetare privind identificarea soluțiilor inovative de dezvoltare durabilă a turismului cultural, pe Ruta „Voievodul Ștefan cel Mare și Sfânt în România și în Republica Moldova“, care cuprinde 29 de obiective turistice din județele: Bacău, Neamț, Suceava, Botoșani, Iași, Vaslui și din Republica Moldova. În 2019,  ruta a fost definită și inclusă în lista rutelor cultural-turistice transnaționale, de către Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri din România și Agenția de Investiții din Republica Moldova.

Proiectul vine în sprijinul acțiunilor derulate până în prezent de cele două instituții, privind această rută, prin elaborarea unui Plan de Acțiune al Zonei Pilot formată din Regiunea Nord-Est a României și Republica Moldova, care să identifice și să creeze un portofoliu de inițiative inovative de dezvoltare și promovare a rutei menționate. Zona pilot a fost selectată la nivel european ca zonă de cercetare relevantă și face parte din cele 6 zone pilot care vor fi prezentate în octombrie 2022 la Bruxelles, într-un hackaton în care vor fi premiate cele mai inovative proiecte ce vor fi cuprinse în planurile de acțiune aferente fiecărei zone.

Proiectul Be.CULTOUR se va desfășura în perioada 2021 – 2023, este implementat de un consorțiu format din 15 instituții din 10 țări și este finanțat prin Programul Orizont 2020.  Obiectivul general al Be.CULTOUR este de a crea și testa inovații durabile pentru turismul cultural, utilizând principiile economiei circulare, prin metodologii de inovare colaborative și strategii de investiții îmbunătățite. Rețeaua transfrontalieră de inovare ce va fi creată prin proiect va sprijini dezvoltarea rutei culturale și va pune accent pe: documentarea și adăugarea unor obiective noi în rută, relevante și care nu au fost incluse inițial, crearea de proiecte noi care să conducă la regenerarea zonelor și peisajelor culturale, creșterea economică incluzivă, bunăstarea și reziliența comunităților locale, protecția mediului, cooperarea eficientă la nivel transfrontalier, regional și local.

În acest context, vă invităm să faceți parte din Grupul de Lucru al proiectului Be.CULTOUR și din comunitatea de părți interesate, ce are ca scop dezvoltarea și promovarea rutei cultural-turistice „Voievodul Ștefan cel Mare și Sfânt”. Pentru a  putea participa la activitățile Grupului de Lucru din cadrul acestui proiect, vă rugăm să completați formularul acesta și să ni-l trimiteți semnat și scanat până în data de 30.09.2021, la adresele email rpintilescu@adrnordest.ro și alexandra.albu@adrnordest.ro.

În luna octombrie vom organiza primul eveniment dedicat comunității Be.CULTOUR, în care vom stabili agenda de lucru și la care vom beneficia de expertiza unor specialiști internaționali în turism și inovare din Europa și Republica Moldova, cu care vom lucra la elaborarea planului de acțiune al rutei.

De asemenea, vă solicităm sprijinul în activitatea inițială de cercetare din cadrul proiectului, prin distribuirea și completarea unui chestionar. Obiectivul acestui sondaj este de a explora potențialul rutei cultural-turistice „Voievodul Ștefan cel Mare și Sfânt” pentru dezvoltarea turismului cultural durabil, centrat pe vizitator, pe durabilitatea socială și a mediului, respectând cultura și valorile europene. Precizăm că sondajul este destinat vizitatorilor adulți ai obiectivelor turistice din zonele pe care le gestionați. Pentru realizarea unui studiu aprofundat, vă rugăm să aplicați vizitatorilor minimum 10 chestionare, până în data de 30.09.2021.

Pentru a completa chestionarul, dați click pe imaginea de mai jos:

North-East Climate Awareness Day_card online_Poza FB
NOUTĂȚI

North-East Climate Awareness Day

Conștientizarea impactului schimbărilor climatice asupra mediului natural și asupra activitatilor umane, precum și funcționarea ecosistemului este esentială pentru sănătatea populației. Considerăm că o dezbatere despre tendințe și oportunități viitoare în acest domeniu este crucială.

Evenimentul North-East Climate Awareness Day este organizat de Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est în colaborare cu EIT Climate-KIC Hub din România, în data de 05 octombrie 2021, in intervalul 10:00 – 12:30.

Se vor reuni reprezentanți și actori cheie din mediul  public, academic și de cercetare care susțin și implementează soluții de eco-inovare prin care abordează problematica schimbărilor climatice și contribuie la protecția mediului înconjurator. Împreună, vor discuta despre tendințe și oportunități pentru aceste direcții și despre inițiativele care vor contribui la un viitor mai “curat și sustenabil”.

Subiectele pe care le vom aborda în cadrul acestui eveniment:

 • Care sunt oportunitatile și beneficiile oferite de EIT Climate-KIC
 • Ce inițiative, proiecte de cercetare-dezvoltare și soluții de inovare climatică se implementează la nivel regional
 • Inițiativa regională “The Climate Vertical” – impresii din implementarea programelor EIT Climate KIC

Termenul limită pentru înscriere: 04.10.2021
Pentru înscriere ai la dispoziție Instrumentul de înregistrare online.

Pentru mai multe detalii, vă invităm să consultați agenda evenimentului.

Avem nevoie de o comunitate de oameni responsabili, cu roluri bine asumate, idei multe și o singură dorință: împreună să creăm un viitor mai bun pentru generațiile viitoare!

 

 

Conferinta valorile europene 28 septembrie RO
COMUNICATE DE PRESĂ NOUTĂȚI SLIDER

Conferință internațională “Valorile europene în regiunile din România“

Care este viitorul regiunilor din România? Care sunt direcțiile UE în ceea ce privește oportunitățile de finanțare din fonduri europene pentru dezvoltare regională în perioada 2021-2027? Ce pot face autoritățile publice locale pentru creșterea calității vieții locuitorilor lor?

Acestea sunt doar câteva dintre întrebările la care vom încerca să generăm răspunsuri în 28 septembrie, începând cu ora 10:00, în cadrul conferinței internaționale “Valorile europene în regiunile din România“, organizată de Asociația Agențiilor pentru Dezvoltare Regională din România – ROREG.

Conferința deschide seria de evenimente dedicate schimbului de experiență și expertiză la nivelul autorităților publice din România, astfel încât orașele să facă față provocărilor și oportunităților într-un mod strategic, sustenabil și în beneficiul cetățenilor.

Din partea Comisiei Europene va participa doamna Elisa FERREIRA, Comisar European pentru Coeziune și Reforme. Conferința reunește numeroși experți internaționali ai Comisiei Europene, Băncii Mondiale și experți  naționali din partea Agențiilor pentru Dezvoltare Regională, Ministerului Investițiilor și Fondurilor Europene, Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Programul conferinței cuprinde prezentări, dezbateri și 4 sesiuni tematice: Regiuni verzi, Instrumente de dezvoltare urbană, Regiuni inovatoare și Dezvoltarea capacității administrative la nivel regional.

Agenda completă a conferinței, care include și invitații prezenți la eveniment, poate fi consultată aici.

Conferința se adresează factorilor de decizie și personalului tehnic care gestionează și implementează proiecte finanțate prin fonduri europene, din cadrul autorităților publice locale. Totodată, participarea este deschisă tuturor persoanelor interesate de tematicile discutate, care doresc să asculte, să găsească inspirație și să interacționeze cu experții invitați.

Conferința se va desfășura online, pe platforma MyConnector.  Participarea este gratuită, însă este necesară înscrierea aici: https://bit.ly/39o1kqD.

“Regiunile din România și-au asumat și aplică valorile europene. În 28 septembrie, vom avea ocazia să prezentăm această realitate Dnei Comisar Elisa Ferreira. Vă invităm, așadar, la o discuție de înaltă ținută cu Dna Elisa Ferreira, Comisar European pentru Coeziune și Reforme, reprezentanți ai Comisiei Europene, Guvernului României și Agențiilor pentru Dezvoltare Regională”, transmite Vasile Asandei, Director General ADR Nord-Est.

***

Asociația Agențiilor pentru Dezvoltare Regională din România – Asociația ROREG reprezintă un organism neguvernamental, creat în anul 2005, care reunește cele 8 Agenții pentru Dezvoltare Regională din România. Scopul Asociației ROREG este de a reprezenta interesele membrilor săi la nivel național, cât și la nivel internațional, în vederea sprijinirii dezvoltării lor instituționale și a promovării unei abordări comune și unitare în ceea ce privește dezvoltarea regională și implementarea programelor cu finanțare europeană.

Conferința are loc în cadrul proiectului ”Sprijin pentru eficientizarea gestionării și implementării FESI la nivelul autorităților publice locale de la nivelul orașelor, municipiilor și județelor din România”, cofinanțat din Fondul European pentru Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Asistență Tehnică (POAT) 2014-2020.

Pentru informaţii suplimentare, nu ezitați să contactaţi Asociația ROREG: telefon: 0356-829528, e-mail: office@roreg.eu

Agendă conferință
Comunicat de presă

 

curs-online
NOUTĂȚI

CURS ONLINE: Portalul pentru finanțări și licitații în Programe UE

Dacă ești interesat de oportunitățile de finanțare ale Comisiei Europene și/sau de licitațiile publice pe care Comisia le deschide, dar nu știi de unde să începi, a venit timpul să afli.

Ți-am pregătit un curs format din 5 module care conține atât informații teoretice, cât și exerciții practice, despre portalul ˝Funding and tender opportunities˝ ,  unde poți găsi oportunități de finanțare, potențiali parteneri pentru diverse proiecte, licitații ale Comisiei Europene.

MENȚIUNE: prezentarea unui modul durează aprox. 1,5 h și se va desfășura in zile diferite. Cursul va începe atunci când numărul minim de inscriși este 10.
 
Participarea la curs este gratuită.

Te rugam să completezi formularul de înscriere, în care să indici o adresă de email validă unde îți vom comunica, ulterior, data de începere a cursului.

Ce conține cursul?
Modulul 1. Horizon Europe – Prezentare Generală
Modulul 2. Cum te înregistrezi in Participant Portal
Modulul 3. Căutare apeluri de proiecte după criteriile vizate
Modulul 4. Căutare parteneri potriviți
Modulul 5. Pașii pentru depunerea unei aplicații
 
Pentru informații suplimentare, contactează-ne la adresa: lidia.betoaea@adrnordest.ro.

een
EEN NOUTĂȚI NOUTĂȚI

Ediția lunii august 2021 a Buletinului informativ realizat de ADR Nord-Est, în calitate de Punct Local de Contact al Rețelei Enterprise Europe Network

În această nouă ediție, am selectat alte oportunități de afaceri pentru internaționalizarea afacerii Dvs., pe care vă invităm să le analizați.  

Dacă aveți întrebări suplimentare sau alte solicitări de cereri de oferte / oferte personalizate, nu ezitați să ne contactați la adresa de e-mail: een@adrnordest.ro, persoană de contact: Liliana Baicu, Coordonator local.

Alte noi oportunități de afaceri veți găsi accesând: https://een.ec.europa.eu/partners

Newsletter august 2021

rostartup cover photo
NOUTĂȚI

ROStartup un proiect creat de comunitate, pentru comunitate!

ROStartup este o inițiativă de acțiune comună – publică și privată, prin care ne propunem să facilităm crearea primei Strategii Naționale a Ecosistemului de Startup din România. Pe de o parte, este un proiect care a fost gândit și construit în acord cu Recomandările Specifice de Țară 2019-2020, iar pe de altă parte, este un proiect al ecosistemului antreprenorial românesc, în concordanță cu nevoia reală a comunității de startup de a avea o voce și o viziune comună.

ROStartup este inițiat de ADR Nord-Est prin Rubik Hub ca actor-facilitator în cadrul comunității, susținut prin Programul de Sprijinire a Reformelor Structurale, administrat de DG REFORM în cadrul Comisiei Europene și implementat în colaborare cu Banca Mondială.

Proiectul a demarat în iunie 2020 și, deși a fost un an provocator, a însemnat o oportunitate de a reuni la aceeași masă a discuțiilor, actorii cheie ai ecosistemului din mediul public național, academic (universitar și de cercetare/inovare), antreprenorial și alți actori relevanți, cu scopul de a face ecosistemul antreprenorial românesc mai puternic și mai competitiv.

Suntem foarte dedicați acestei inițiative care are potențialul de a deveni un model de bune practici pentru întreaga Europă, ceea ce înseamnă promovarea ecosistemului nostru și a actorilor implicați și la nivel european.

Proiectul are o abordare sistemică, de jos in sus și se bazează pe o metodologie în 3 pași: 1/maparea nevoilor și analiza situației actuale, 2/dezvoltarea strategiei ecosistemului startup, a mecanismului de implementare și monitorizarea și 3/dezvoltarea unui program pilot bazat pe soluțiile pe termen scurt generate de strategie.

În ianuarie 2021, în cadrul grupurilor de lucru consultative (parte din etapa inițială), ce au avut în componență un mix de peste 100 de actori relevanți pentru comunitatea antreprenorială națională, au fost identificate oportunitățile și nevoile ecosistemului și au fost definite direcțiile strategice care stau la baza viitoarei Strategii de Dezvoltare a Ecosistemului de Startup din România, prin intermediul căreia ne propunem o reformare la nivel macro a ecosistemului de startup românesc, atât în ceea ce privește cadrul legislativ cât și zonele de investiții publice și private, precum și creșterea capacității administrative.

Ca parte din aceeași etapă inițială, în luna aprilie 2021 a avut loc consultarea publică atât pentru rezultatele obținute în grupurile de lucru strategice, cât și pentru contribuție la validarea proiectului pilot. Aceasta s-a realizat printr-un instrument dedicat, accesibil de pe website-ul ROStartup/Public Consultations.

Actualmente (august 2021) ne aflăm în etapa a doua a proiectului, cea de dezvoltare efectivă a Strategiei Ecosistemului Startup din România, ce va fi însoțită de direcții de implementare precum și de un mecanism de monitorizare a impactului în ecosistem. Documentul, numit în această etapă: White Paper, va fi subiectul unei consultări publice naționale, ce se va desfășura în luna septembrie 2021 și în urma căreia, după ce vom fi implementat feedback-ul ecosistemului votant, White Paper va deveni fundamentul principal al Strategiei Ecosistemului de Startup din România!

Tabloul general cu pașii următori, îl puteți găsi în Roadmap , iar vocea comunității poate fi auzită pe Facebook și LinkedIn.

Un lucru este sigur! România are ingredientele necesare pentru a deveni locul potrivit startup-urilor pentru a avea succes, și anume: talent, acces la capital și atitudinea potrivită a unor oameni care nu renunță niciodată! … și precum ne spune și dl Vasile Asandei – Director General ADR Nord-Est:

‘’Depinde doar de noi, comunitatea nou creată ce gravitează în jurul acestei inițiative, să continuăm acest momentum … și mai mult decât atât, dincolo de scopul proiectului, să realizăm împreună ceva cu care și de care vom fi cu toții mândri!’’

foto-bun-conf-Piatra-Neamt-26-aug
NOUTĂȚI

Conferința: „Digitalizare și Eficiență Energetică”, 26 august 2021, Piatra Neamț

Joi, 26 august 2021, orele 10:00-13:00, va avea loc atât on-line cât și fizic la Rubik Hub Piatra Neamț, conferința: ‚Digitalizare și Eficiență Energetică’ dedicată Regiunii Nord-Est, un eveniment organizat de Energynomics în parteneriat cu ADR Nord-Est.

Evenimentul face parte din seria dedicată digitalizării și eficienței energetice și își propune creșterea nivelului de conștientizare și de înţelegere asupra a ceea ce este și a modului în care se poate îmbunătăţi eficiența energetică. Așadar, fie că sunteți companie privată, autoritate publică locală sau consumator final, nu ratați acest eveniment de informare cu privire la beneficiile reale şi tangibile ale reducerii consumului de energie.

Vor fi invitați experți din sectorul energetic, factori de decizie din autoritățile publice din România și companii – de la start-up-uri și IMM-uri, la cele mai mari întreprinderi, interesate de subiecte precum: legislația și reglementările privind eficiența energetică, finanțarea pentru proiecte de eficiență energetică și sprijin pentru autoritățile publice și IMM-uri.

Iată câteva dintre tematicile abordate de cei 6 speakeri din cadrul conferinței, printre care și dl Vasile Asandei – Director General ADR Nord-Est:

 • Servicii energetice: Prevederile legale şi soluţii pentru stimularea pieței serviciilor energetice, echilibrare şi flexibilitate energetică
 • Informarea consumatorilor – aspect vital în promovarea eficienței energetice
 • Mobilitate electrică – infrastructură, modele de business, smart city
 • Centrale termice și încălzire: evaluarea potențialului de creştere a eficienţei în cogenerare și încălzire centralizată
 • Obligații, audituri și monitorizare: opțiuni de implementare și probleme privind monitorizarea
 • Planuri de acțiune naționale pentru eficiență energetică – mobilitatea electrică, iniţiative locale

Programul complet al conferinței poate fi regăsit aici, iar mai multe detalii despre eveniment, aici.

Înscrieri pentru participare fizică se pot face printr-un simplu mesaj cu nume, prenume la adresa: events@wing-media.com

Pentru conectare on-line link-ul de înregistrare în platforma MyConnector este acesta.

Vă așteptăm alături de noi, on-line sau off-line, joi 26 august 2021 începând cu ora 10:00.

anunt-achizitie-publica
ACHIZIȚII PUBLICE

Achizitie directa – Invitatie de participare cu oferta in vederea achizitiei Servicii productie si difuzare spot radio pentru promovarea REGIO

1) Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, avand sediul in Piatra Neamt, jud. Neamt, str. Lt. Draghescu nr. 9, telefon/ fax: 0233-218071/2, initiaza achizitia directa in vederea incheierii unui contract de achizitie publica avand ca obiect prestarea de Servicii productie si difuzare spot radio pentru promovarea REGIO .

2) Data si ora limita stabilite pentru depunerea ofertelor: 23.08.2021, ora 09.00;

3) Limba ofertei: Limba romana;

4) Adresa de e-mail la care se transmit ofertele: paula.chitei@adrnordest.ro.

De pe aceasta adresa de e-mail se vor transmite eventualele solicitari de clarificare si comunicarile privind rezultatul achizitiei.

5) Calendarul estimativ al achizitiei directe:
– Data de deschidere a ofertelor: 23.08.2021, ora 09:30;
– Data estimata de evaluare a ofertelor (dupa solicitarea clarificari si primirea raspunsurilor, dupa caz): 26.08.2021;
– Data estimata de semnare a contractului: 01.09.2021.

6) Perioada de timp in care ofertantul trebuie sa isi mentina oferta valabila: pana la data de 23.09.2021;

7) Criteriul de atribuire: pretul cel mai scazut in conditiile respectarii cerintelor minime din Caietul de sarcini.

Va fi analizata mai intai oferta cu cel mai mic pret ofertat, iar in cazul in care aceasta corespunde necesitatilor autoritatii contractante, atribuirea se face fara analiza celorlalte oferte depuse.

Daca oferta cu pretul cel mai scazut nu indeplineste cerintele autoritatii contractante, aceasta va fi declarata „oferta necastigatoare”, procedandu-se la evaluarea ofertei care are pretul imediat urmator (in ordine crescatoare a preturilor).

Oferta necastigatoare este oferta neconforma/ inacceptabila asa cum este prevazut in Legea nr. 98/2016 privind achizitiile publice si HG nr. 395/2016 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor referitoare la atribuirea contractului de achizitie publica/acordului-cadru din Legea nr. 98/2016 privind achizitiile publice.

Ofertele care nu vor fi analizate ca urmare a declararii castigatoare a unei oferte cu pret mai mic, vor fi declarate „oferte participante”.

Oferta cu „pretul cel mai scazut” care respecta cerintele autoritatii contractante va fi declarata „oferta castigatoare”.

8) Valoarea estimata a achizitiei publice / sursa de finantare: 22.000,00 lei fara TVA / Proiect “Sprijin financiar acordat ADR Nord-Est pentru implementarea POR 2014-2020 in Regiunea Nord-Est in perioada 2020-2021 ” derulat de ADR Nord – Est si finantat in cadrul Axei prioritare 12: Asistenta Tehnica din cadrul Regio – Programul Operational Regional 2014 – 2020.

9) Nu se accepta oferte alternative.

10) Operatorul economic care depune oferta trebuie sa fie inregistrat in conditiile legii in Registrul Comertului, iar obiectul contractului trebuie sa aiba corespondent in codul/codurile CAEN din Certificatul constatator emis de Oficiul National al Registrului Comertului.

Oferta depusa va contine cel putin urmatoarele documente:

– Formularul 1 – Formular de Oferta
Anexa la Formularul 1 – Propunere Financiara Detaliata

– Formularul 2 – Formular Propunere tehnica
Propunere tehnica va contine, conform Caietului de Sarcini (cap. 3):

a) Descrierea modalitatii de productie a spotului radio, din care sa rezulte intelegerea cerintelor Autoritatii Contractante mentionate in sectiunea 3.1, inclusiv termenele precizate;

b) Masuratori de receptie din care sa rezulte aria de acoperire a postului/lor propus/e pentru difuzarea spotului radio, luand in considerare precizarile de la sectiunea 3.3;

c) Licenta/licente audiovizuale si de emisie ale postului/posturilor propuse;

d) Mediaplanul difuzarilor (din care sa rezulte numarul de difuzari pe zi/interval orar, statia radio si postul ofertate) care sa asigure o audienta maxima in cadrul grilei de programe, cu mentionarea emisiunilor in care se incadreaza calupul publicitar. Se va avea in vedere ca cel putin 33% din difuzari sa fie in intervalul prime time (orele 07.00 – 11.00), pe frecventa FM

e) Anexe
e.1) Document/e, semnat/e intre ofertant si fiecare post de radio propus de acesta, care prevad/prevede disponibilitatea postului/posturilor de a difuza spotul de promovare conform mediaplanului propus de Ofertant, pe toata durata campaniei, in judetele Bacau, Botosani, Iasi, Neamt, Suceava si Vaslui
e.2) O declaratie pe proprie raspundere a ofertantului pentru respectarea conditiilor de mediu, sociale si cu privire la relatiile de munca pe toata durata de indeplinire a contractului plus protectia datelor persoanelor; Informatii detaliate privind reglementarile care sunt in vigoare la nivel national si se refera la conditiile de munca si protectia muncii, securitatii si sanatatii in munca, se pot obtine de la Inspectia Muncii sau de pe site-ul: https://www.inspectiamuncii.ro/legislatie. (Formular nr. 3)
In cazul unei asocieri, aceasta declaratie va fi prezentata in numele asocierii de catre asociatul desemnat lider. Informatii privind reglementarile care sunt in vigoare la nivel national si se refera la conditiile de mediu, se pot obtine de la Agentia Nationala pentru Protectia Mediului sau de pe site-ul: http://www.anpm.ro/web/guest/legislatie.
e.3) Declaratie privind acceptarea clauzelor contractuale (Formular nr. 4). Cu privire la clauzele specifice din Formularul Modelul de contract, ofertantii pot formula amendamente odata cu depunerea ofertei.

Documentele ofertei (propunerea tehnica, propunerea financiara etc.) vor fi semnate de catre reprezentantul legal al ofertantului sau de catre persoana imputernicita in acest scop si se vor transmite pe adresa de e-mail: paula.chitei@adrnordest.ro (precizata la pct. 4).

Caiet de sarcini productie si difuzare spot radio
Contract servicii spot radio
Formulare si Modele spot radio

ewrc
NOUTĂȚI

Săptămâna Europeană a Regiunilor și Orașelor 2021: liber la înscrieri începând din 30 August

Săptămâna Europeană a Regiunilor și Orașelor (# EURegionsWeek), cea mai mare manifestare anuală de la Bruxelles dedicată politicii regionale, va avea loc în perioada 11-14 octombrie 2021.

Această manifestare a ajuns o platformă unică de comunicare și de colaborare, reunind regiuni și orașe din întreaga Europă, inclusiv pe reprezentanții lor politici, funcționari, experți și reprezentanți ai mediului academic.

În ultimii 18 ani, în cadrul evenimentului au fost realizate multe acțiuni de promovare a modalităților prin care regiunile și orașele utilizează fondurile UE pentru a le îmbunătăți cetățenilor viața de zi cu zi.

Organizată în format online sub sloganul „Împreună pentru recuperare”, cea de-a 19-a ediție a #EURegionsWeek 2021, va avea în atenție patru teme de actualitate:

 • Tranziție verde: pentru o recuperare durabilă și ecologică
 • Coeziune: de la urgență la rezistență
 • Tranziție digitală: pentru oameni
 • Angajamentul cetățenilor: pentru o recuperare incluzivă, participativă și echitabilă

În prezent, toți partenerii selectați lucrează la pregătirea evenimentului: identificarea vorbitorilor și moderatorilor, definirea conținutului și structurii, realizarea unor videoclipuri de promovare. Programul complet al celor 300 de sesiuni va fi publicat pe site-ul evenimentului pe 23 august.

Ca în fiecare an, Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est va fi prezentă la acest eveniment, în sesiuni ce abordează tematici de interes pentru Regiunea Nord-Est.

Înregistrați-vă la sesiunile dvs. preferate începând cu 30 august prin intermediul site-ului web al evenimentului. Pregătește-te pentru #EURegionsWeek 2021: ediția din acest an va fi mai plină de viață, inovatoare și interactivă ca niciodată!

Site web eveniment: europa.eu/regions-and-cities