NOUTĂȚI

ADR Nord-Est și Inițiativa Vanguard organizează conferința ‚ACCELERAREA TRANSFORMĂRII DIGITALE A SERVICIILOR DE SĂNĂTATE’ , în cadrul programului european Science meets Regions

În perioada 9-10 iunie 2022, la sediul Rubik Hub din Piatra Neamț, va avea loc un eveniment dedicat accelerării transformării digitale a serviciilor de sănătate din Regiunea Nord-Est, organizat în cadrul programului „Science meets Regions” coordonat de către Joint Research Center (JRC).

Scopul general al programului „Science meets Regions” este stimularea colaborării interregionale în vederea găsirii unor soluții pentru probleme de interes comun la nivel european, facilitării tranziției digitale și a implementării unor mecanisme care să reducă efectele negative pe care pandemia COVID-19 le are asupra societății.

Conferinta este organizată sub umbrela Inițiativei Vanguard, alături de Regiunile East Netherlands și Lower Austria. Inițiativa Vanguard este o alianță unică ce reunește 40 dintre cele mai avansate regiuni industriale din Europa, axată pe stimularea inovației industriale și construirea lanțurilor valorice europene bazate pe complementarități între strategiile regionale de specializare inteligentă, avansarea dezvoltărilor tehnologice prin colaborarea interregională și promovarea co-investițiilor în domeniile prioritare europene.

Evenimentul ‚Accelerarea transformării digitale a serviciilor de sănătate în Regiunea Nord-Est’ își propune să intensifice colaborarea dintre manageri de spitale, specialiști, cercetători, inovatori, reprezentanți ai industriei medicale și autorități publice pentru a identifica, dezvolta și implementa soluții inovatoare pentru problemele cu care se confruntă sistemul național de îngrijire medicală.

Pe parcursul celor două zile vor fi organizate sesiuni plenare pe tema digitalizării sistemului de sănătate, prezentări de modele de bune practici la nivel european, dar și ateliere de lucru participative după modelul metodologic „Innovation Camp” propus de către JRC, în vederea identificării posibilităților de a se asigura o interoperabilitate a datelor medicale la nivel regional, național și european. De asemenea, o parte importantă a programului propus va fi dedicată prezentării de soluții tehnice inovatoare în vederea digitalizării sistemului de îngrijire a sănătății.

În sesiunile principale ale evenimentului vor fi abordate subiecte precum: ✅modalități de accelerare a transformării digitale în sănătate; ✅trenduri și tehnologii în sănătatea digitală; ✅rolul Inteligenței Artificiale în diagnosticul medical, dar și ✅prezentarea oportunităților de finanțare în domeniul sănătății digitale.

Mai jos puteți regăsi agenda completă pentru cele 2 zile ale conferinței:

 

Invitațiile sunt deschise pentru toți actorii interesați să aducă o schimbare în sistemul medical regional, de la manageri de spitale și clinici medicale, specialiști, creatori de soluții digitale inovative, autorități publice locale, până la membri ai societății civile implicați în acțiuni de acest tip.

Mai multe detalii despre seria de evenimente organizate sub umbrela Inițiativei Vanguard puteți găsi aici: https://www.s3vanguardinitiative-smr.eu/node/11

Pentru a vă rezerva un loc la evenimentul din Piatra Neamț, vă invităm să accesați acest link: https://www.eventbrite.be/e/accelerating-the-digital-transition-in-health-in-the-north-east-region-registration-339781685167