Descoperiti Regiunea Nord-Est

Misiunea noastra

ADR este un generator de dezvoltare economico-sociala a Regiunii Nord-Est. ADR elaboreaza si promoveaza strategii, atrage resurse, identifica si implementeaza programe de finantare si ofera servicii pentru stimularea cresterii economice durabile, a parteneriatelor si spiritului antreprenorial.

.....................................................................

Ghidul Investitorului
pentru Regiunea Nord-Est

.....................................................................

Descopera Nord-Estul Romaniei

.....................................................................

Platforma e-learning ECOTOUR pentru managerii si personalul din industria turismului

Surse de finantare

Viziteaza pagina web dedicata Regio in Regiunea Nord-Est!

.....................................................................
POS CCE in regiunea Nord-Est

.....................................................................

Evenimente

Esti aici: ADR Nord-Est

Noutati

Dezvoltare urbana sustenabila aplicata pe Regiunea Nord-Est la OPEN DAYS 2015

05/08/2015

351,8 miliarde de euro vor fi disponibili pentru proiecte de investitii ce vizeaza dezvoltarea regionala si urbana, in perioada 2014-2020. Esti pregatit?

Mai mult de doua treimi din populatia Europei locuieste in zone urbane, iar tendinta este de crestere. Ca si in cazul societatilor comerciale, majoritatea o detin insa orasele mici si mijlocii, chemate sa solutioneze o serie de provocari generice, cum ar fi cele economice, de mediu, demografice si sociale, dar si o serie de provocari specifice cum ar fi cele legate de resurse, de capacitati sau de localizare. Pot fi rezolvate toate aceste provocari doar prin implementarea unor strategii de dezvoltare urbana integrate sustenabile si incluzive?

In 12-15 octombrie 2015, Comitetul Regiunilor, impreuna cu Comisia Europeana, prin DG Politica Regionala si Urbana, dedica saptamana OPEN DAYS dezvoltarii regionale si urbane, pe parcursul careia vor fi analizate provocarile si oportunitatile generate de nou reformata politica de coeziune 2014-2020.

Orase mici – provocari mari – solutii inteligente

Urmand sirul evenimentelor organizate in 2013 si 2014, ADR Nord-Est, in calitate de organism intermediar regional pentru POR in Romania, va propune in cadrul OPEN DAYS o dezbatere publica cu tema „ Modernizarea oraselor europene mici si mijlocii prin masuri inteligente si durabile – provocari actuale si perspective pentru viitor”. Evenimentul va avea loc in data de 14 octombrie 2015 la Comitetul Regiunilor (Sala JDE 62, Jacques Delors Building, Rue Belliard, 99-101).

Impreuna cu reprezentantii Comisiei Europene si ai Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice din Romania, ne propunem sa identificam sinergia dintre abordarea UE si aspectele specifice ale finantarii si implementarii politicilor urbane sustenabile. Alaturi de noi vor fi reprezentanti la varf din partea unor asociatii europene remarcabile pentru contextul dezvoltarii Uniunii Europene – The Covenant of Mayors si EURADA. Aspectele concrete privind metodele de translatare a modelelor de succes de la capitalele si orasele mari spre orasele mici si mijlocii vor veni din partea autoritatilor publice regionale si locale din Italia - Regiunea Abruzzo, si Romania – URBASOFIA si Primaria Municipiului Suceava.

Voi aduceti experienta, lectiile invatate si noile proiecte iar noi va oferim exemple, raspunsuri si recomandari avizate ale autoritatilor si managerilor de proiect.

Participarea la eveniment este gratuita, pe baza inregistrarii online pana in data de 28 septembrie 2015.

Rezervati-va locul in sala la adresa:

http://ec.europa.eu/regional_policy/opendays/od2015/reg_frame.cfm , codul evenimentului: 14C13.

Agenda eveniment

CV Frederic Boyer

CV Ercole Cauti

CV Pietro Elisei

CV Iris Flacco

CV Dan Dura

CV Esteban Pelayo

CV Ionut Trinca

 

Cuvinte cheie: invatare reciproca, schimb de cunostinte, integrare, regenerare, finantare, parteneriat public-privatToate stirile »